Menu
 

Trešdiena, 17 Jūnijs 2020

Cilvēktiesību komisija konceptuāli atbalsta bērnu adopcijas uz ārvalstīm aizliegumu līdz jauna regulējuma izstrādei

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien lēma virzīt izskatīšanai parlamentā komisijas izstrādātos grozījumus, kas paredz no 1.septembra aizliegt bērnu adopciju uz ārvalstīm līdz brīdim, kad stāsies spēkā grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā un citos normatīvajos aktos par bērnu adopciju uz ārvalsti, vēsta Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...

Saeima galīgajā lasījumā atbalsta Ekonomisko lietu tiesas izveidi

Saeima trešdien pieņēma grozījumus likumā “Par tiesu varu”, ar kuriem ieviesta Ekonomisko lietu tiesa kā specializēta pirmās instances rajona (pilsētas) tiesa. Ar grozījumiem paredzēts nodrošināt tiesas procesa efektivitāti un nolēmumu kvalitāti. Ekonomisko lietu tiesa atradīsies Rīgā, un tās darbības teritorija būs visa Latvija. Tiesa savu darbību sāks 2021.gadā.

Lasīt vairāk...

Policija veikusi 33 kratīšanas par iespējamām krāpnieciskām darbībām ar neatbilstošas programmatūras piegādi valsts iestādēm

Valsts policija (VP) otrdien veikusi 33 kratīšanas vairākos informācijas tehnoloģiju pakalpojumu uzņēmumos un ar tiem saistīto personu dzīvesvietās kriminālprocesā par iespējamu krāpšanu ar neatbilstošas programmatūras piegādi Veselības ministrijai (VM) un citām valsts iestādēm.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.