Menu
 

Otrdiena, 02 Jūnijs 2020

Līdz 2023.gada beigām būs jāsagatavo Garkalnes novada sadalīšanas plāns

Topošā Ropažu novada pašvaldībai līdz 2023.gada 31.decembrim būs jāapstiprina pašreizējā Garkalnes novada sadalīšanas plāns, to nosūtot izvērtēšanai topošā Ādažu novada pašvaldībai, 2.jūnijā saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu nolēma Saeima. Pēc minētā plāna izvērtēšanas paredzēts, ka Ropažu un Ādažu novada pašvaldībai būs jālemj par novadu teritoriju robežu grozīšanu.

Lasīt vairāk...

Saeima atbalsta pilsētas statusa piešķiršanu Koknesei, Iecavai, Ādažiem, Mārupei un Ķekavai

Saeima 2.jūnijā saistībā ar administratīvi teritoriālās reformas (ATR) veikšanu atbalstīja ieceri, ka no nākamā gada 1.jūlija pilsētas statusu piešķirs Koknesei un Iecavai, savukārt Ādaži, Mārupe un Ķekava par pilsētām kļūs no 2022.gada 1.jūlija, aģentūrai LETA apstiprināja atbildīgās ATR komisijas priekšsēdētājs Artūrs Toms Plešs (AP).

Lasīt vairāk...

"Clean R" pērno gadu noslēdz ar 32% apgrozījuma pieaugumu

Vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R" 2019.gadu ir noslēdzis ar 43,8 miljonu eiro lielu apgrozījumu, kas salīdzinājumā ar 2018.gadu pieaudzis par 32%. Apgrozījuma lielāko daļu veido "Clean R" sniegtie pakalpojumi atkritumu apsaimniekošanā – 29,4 miljoni eiro, kā arī telpu un teritoriju uzkopšanā un uzturēšanā – 12,2 miljoni eiro. Pieaugums abos pakalpojumu sektoros attiecīgi ir 48% un 15% salīdzinājumā ar 2018.gada datiem. Uzņēmums 2019.gadā kopumā nodrošināja 1464 darbavietu un nodokļos samaksāja vairāk nekā 9 miljonus eiro, informē uzņēmuma pārstāvis Kaspars Līcītis.

Lasīt vairāk...

Paplašināts dīkstāves palīdzības pabalsta saņēmēju loks

Turpinot pilnveidot valsts atbalsta pasākumus iedzīvotājiem, valdība otrdienas, 2. jūnija, sēdē, pieņēma grozījumus Ministru kabineta noteikumos “Noteikumi par dīkstāves palīdzības pabalstu darba ņēmējiem un pašnodarbinātajām personām, kuras skārusi Covid-19 izplatība”, informē labklājības ministres padomnieks komunikācijas jautājumos Jānis Zariņš.

Lasīt vairāk...

Izsniegtie pabalsti un negūtie ieņēmumi jeb Pirmie secinājumi par pandēmijas sekām Pierīgā – Jūrmalā un Siguldas novadā

"Rīgas Apriņķa Avīze" turpina apkopot informāciju no Pierīgas pašvaldībām par to, kādu ietekmi Covid-19 dēļ izsludinātās ārkārtējās situācijas laiks atstājis uz Pierīgas novadu pašvaldību budžetiem. Cik cilvēkiem sniegta materiālā un cita veida palīdzība, kādu ietekmi ārkārtējās situācijas dēļ ieviestie ierobežojumi atstājuši uz finanšu ieņēmumiem un kurus no iecerētajiem attīstības pasākumiem nāksies atcelt ierobežoto līdzekļu dēļ. Šajā laikraksta numurā publicējam atbildes, ko sniedza Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Leite un Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane.

Lasīt vairāk...

Muzeji uzsāk apmeklētāju iepriekšēju attālinātu pieteikšanos

Sākot no 3.jūnija, daļa Latvijas muzeju saviem apmeklētājiem piedāvā iepriekšējā pieraksta sistēmu, kas paredz attālinātu reģistrēšanos muzeja apmeklējumam noteiktos laikos, saņemot izdrukājamas vai elektroniski uzrādāmas bezmaksas biļetes, kas, apmeklējot muzeju, tiks apmainītas pret īstajām biļetēm. Šādu pakalpojumu nodrošina Kultūras informācijas sistēmu centrs muzejiem, kuri tam ir pieteikušies. Lielāku interesi par šādas iespējas izmantošanu izrādījuši nelielie muzeji, kuriem telpu platība šobrīd neatļauj uzņemt lielu apmeklētāju daudzumu, informē Kultūras informācijas sistēmu centra projekta vadītāja asistente Ilma Elsberga.

Lasīt vairāk...

Ar kopdziedāšanu Latvijas Radio aicina svinēt valsts himnas simtgadi

Pirms 100 gadiem, 1920.gada 7.jūnijā, Latvijas Satversmes sapulces sēdē Baumaņu Kārļa kompozīcija “Dievs, svētī Latviju!” tika apstiprināta par Latvijas Republikas himnu. Godinot Latvijas skanīgākā simbola 100. dzimšanas dienu, visi Latvijas Radio kanāli vienojas kopīgā aicinājumā “Zini himnu! Dziedi himnu!”. Svētdienas rītā, 7.jūnijā plkst.8.55, radio klausītāji visā Latvijā un pasaulē ir aicināti vienoties valsts himnas dziedāšanā, kad himna vienlaikus tiks atskaņota visos Latvijas Radio kanālos, savukārt svētku dienā un pirms tās radio klausītāji tiks pamatīgāk iepazīstināti ar himnu un tās autoru, informē Latvijas Radio Komunikācijas un multimediju daļas galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Zomerovska.

Lasīt vairāk...

"Zaļā lampa": palīdzēsim 17 gadus vecajai Zanei no Siguldas

Jūnija beigās šai trauslajai un skaistajai meitenei paliks 18 gadi – vecums, kad sirdi pārpilda cerības, plāni un laimes gaidas. Taču romantisko sapņu vietā Zani sagaidīja šoks un smags trieciens – ārsti paziņoja, ka viņas gadījumā (balsenes slimība) vienīgā iespēja atvieglot elpošanu un saglabāt balsi ir elpošanas caurulītes jeb traheostomas ievietošana kaklā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.