Menu
 

Svētdiena, 09 Augusts 2020

Aptauja Siguldā. Kā pasargājat sevi no ērcēm?

Pēdējos gados risks inficēties ar ērču pārnēsātām slimībām Latvijā ir audzis. Šogad tās ir ne tikai kuplākā skaitā, bet arī daudz infekciozākas. Eksperti šo tendenci saista ar siltajām ziemām, kas ļauj ērcēm pārziemot un izdzīvot. Latvijas klimats ir ļoti piemērots ērču izplatībai. Tās kļūst aktīvas, gaisa temperatūrai sasniedzot aptuveni +5 grādus, un ir sastopamas teju visur – ne vien mežos un pļavās, bet arī privātmājas zālienā un pilsētas parkos. Divas cilvēkiem bīstamākās slimības, ko ērces pārnēsā, ir laimborelioze jeb Laimas slimība un ērču encefalīts, taču tās var apdraudēt arī mūsu mīluļus suņus – ērces pārnēsā suņiem bīstamu slimību babeziozi, kas var būt letāla.

Lasīt vairāk...

Augusta vidus gaidāms silts

Jaunās nedēļas sākumā Latvijā nedaudz pastiprināsies ziemeļu vējš un ieplūdīs vēsāks gaiss, bet nedēļas otrajā pusē atkal kļūs siltāks, nokrišņu būs maz, vēsta jaunākās sinoptiķu prognozes.

Lasīt vairāk...

Dziedātāja Indra Lintiņa nekad dzīvē neseko pūlim pūļa dēļ

5.septembrī Mazsalacas novada Sēļu muižā plānots rīkot Operetes teātra 75 gadu jubilejas pasākumu. Par godu jubilejai top arī filma “Operetes sargs”, kuru plānots pabeigt līdz nākamā gada rudenim un iekļaut filmu festivāla “Lielais Kristaps” programmā. Daudzi mūsdienās popularitāti guvuši mākslinieki, piemēram, Juris Kulakovs, Žoržs Siksna, Miervaldis Jenčs, Adrians Kukuvass, Maija Lūsēna, Ieva Akuratere, savu muzikālo karjeru ir sākuši operetē.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.