Menu
 

Ceturtdiena, 03 Jūnijs 2021

Ekonomists: Apstrādes rūpniecība šobrīd ir viena no spēcīgākajām nozarēm Latvijas ekonomikā

Lai arī cīņa ar Covid-19 pandēmiju pēdējos mēnešos ir likusi ierobežot daudzu nozaru darbību Latvijā, rūpniecības darbība nav bijusi būtiski traucēta, un apstrādes rūpniecība šobrīd ir viena no spēcīgākajām nozarēm Latvijas ekonomikā. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada aprīlī ražošanas apjomi Latvijas rūpniecībā pieauga par 20,5 % salīdzinājumā ar iepriekšējā gada aprīli.

Lasīt vairāk...

Zivsaimniecības atbalsts – drošībai un stabilitātei

No šā gada aprīļa Latvijā notika Zemkopības ministrijas organizēta apspriešana dokumentam “Rīcības programma zivsaimniecības attīstībai 2021.–2027. gadam”, kas paredzēs pasākumus zvejniecības, piekrastes teritoriju, akvakultūras un citu ar zivsaimniecības nozari saistītu pasākumu finansēšanai. Pēc sabiedriskās apspriešanas un informatīvā ziņojuma sniegšanas valdībai programma jāiesniedz apstiprināšanai Eiropas Komisijā, taču vispirms vēl jāapstiprina regula par Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fondu.

Lasīt vairāk...

Ulbrokā paredzēta tikšanās ar rakstnieci Marinu Kosteņecku

15.jūnijā plkst. 16.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Atbalsta biedrība un Stopiņu novada Ulbrokas bibliotēka ielūdz uz tikšanos ar publicisti un rakstnieci Marinu Kosteņecku. Ar rakstnieci sarunāsies LNB Atbalsta biedrības direktore Karina Pētersone. Pasākums notiks Ulbrokas bibliotēkas āra lasītavā Ulbrokā, Institūta ielā 3 (lietus gadījumā – bibliotēkas telpās).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.