Menu
 

Ceturtdiena, 22 Decembris 2022

Siguldā svētku sajūtu radīs Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības

Lai radītu svētku noskaņu un atgādinātu par ugunsdrošību, piektdien, 23.decembrī, Inčukalna Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības Inčukalna daļa, Vangažu postenis un Inciema postenis, kā arī Lēdurgas Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība iepriecinās Siguldas pilsētas iedzīvotājus un dosies svētku braucienā ar izdekorētām ugunsdzēsēju mašīnām. Paredzēts, ka tajā piedalīsies vismaz piecas izdekorētas ugunsdzēsēju mašīnas.

Lasīt vairāk...

Ministriju un neatkarīgo institūciju papildu finansējuma pieprasījumi 2023.gadam kopā veido 2,233 miljardus eiro

Ministriju un neatkarīgo institūciju papildu finansējuma pieprasījumi 2023.gadam kopā veido 2,233 miljardus eiro, liecina valdības ceturtdien izskatītais un zināšanai pieņemtais Finanšu ministrijas (FM) informatīvais ziņojuma par ministriju un citu centrālo valsts iestāžu prioritārajiem pasākumiem 2023., 2024. un 2025.gadam.

Lasīt vairāk...

Voldemārs Lauciņš. Roma, kur nav kauns būt tūristam

Viena no agrīnās jaunības amizantākajām ar tūrismu saistītajām atmiņām man ir par Vāciju, kur kāds Āzijas tūrists man blakus, izžibinājis savu moderno fotoaparātu, ar platu sirsnīgu smaidu sejā nokomentēja: “Cik japāniski!” Tādi ir tūristi – ļoti uzskatāmi kaut ko redzētu aprunādami, apbrīnodami un iemūžinādami. Ceļojot man vienmēr ir vairāk gribējies nebūt tik tūristiski pamanāmam, tomēr Romā viss ir citādāk – tur es nekautrējos būt tūrists, ar apbrīnu vērot vietas un klausīties stāstījumu, pat fotografēt to, ko citkārt un citviet tikai vēsi un atturīgi apskatītu.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā apstiprina 2023.gada budžetu

Jūrmalas dome ceturtdien apstiprināja pašvaldības konsolidēto budžetu 2023. gadam. Plānots, ka nākamā gada budžeta ieņēmumi būs 99,64 miljoni eiro. Būtiskākās prioritātes 2023. gada budžetā ir uzsākto lielo pilsētas infrastruktūras objektu īstenošana un esošā sociālā atbalsta saglabāšana jūrmalniekiem.

Lasīt vairāk...

Februārī norisināsies VID organizētās čeku loterijas pēdējā izloze

Saeima ceturtdien pieņēma likumu, kas paredz noslēgt Valsts ieņēmumu dienesta organizēto čeku loteriju. Likums noteic, ka čeku loterijā var piedalīties ar čekiem, kas izdoti līdz šī gada 31.decembrim. Loterijai tos var iesniegt līdz nākamā gada 5.janvārim. Šie čeki piedalīsies decembra mēneša izlozē. Savukārt februārī tiks organizēta vēl noslēdzošā izloze par visu 2022.gadu, vēsta Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.