Menu
 

Policija patlaban neizskata versiju, ka advokāts Bērziņš Mārupē nogalināts profesionālās darbības dēļ (papildināta) Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto, video - LETA Foto, video - LETA

Policija patlaban neizskata versiju, ka advokāts un bijušais tiesnesis Uldis Bērziņš nogalināts savas profesionālās darbības dēļ, šodien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Grišins apstiprināja, sestdien vakarā Mārupē notikušā nozieguma rezultātā bojā gājis Bērziņš, kurš ticis sašauts, ierodoties mājās un sastopot laupītājus. Bērziņš ar šautām brūcēm nogādāts slimnīcā, taču tur miris.

Policijai zināms, ka vismaz divi noziedznieki bija ielauzušies privātmājā, sasējuši 1940.gadā dzimušo mājas saimnieci un laupījuši māju. Kad mājās ieradies Bērziņš ar sievu, noziedznieki, izvairoties no sagūstīšanas, bēguši prom un no šaujamieroča izdarījuši vairākus šāvienus Bērziņa virzienā.

Laupītājiem no notikuma vietas izdevies aizbēgt, un patlaban norit aktīva noziedznieku meklēšana, uzsvēra Grišins, piebilstot, ka kriminālpolicija strādā intensīvā režīmā. Laupītāji bijuši maskās. Policija patlaban neatklāj, kādas mantas laupītāji aiznesuši sev līdzi.

"Ir pavedieni, mēs strādājam," norādīja Grišins. Kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma 117.panta, proti, saistībā ar slepkavību pastiprinošos apstākļos. Lietu izmeklē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde nodaļa, kas specializējas slepkavību izmeklēšanā. Grišins skaidroja, ka sods par šādu noziegumu var būt arī mūža ieslodzījums. Policija patlaban neizskata versiju par to, ka advokāts būtu nogalināts savas profesionālās darbības dēļ.

Noziegumā izmantotais ierocis notikuma vietā nav atrasts. Ieroča veids tiks skaidrots ekspertīzē, pauda Grišins.

Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks solīja, ka policija pielikšot visus spēkus, lai šo noziegumu ātri un efektīvu atklātu un pie atbildības sauktu vainīgās personas. Grišins gan nekomentēja vai policija noziedznieku meklēšanā lūgusi palīdzību Igaunijas un Lietuvas kolēģiem. "Mēs strādājam visās jomās. Mums ir pietiekami daudz instrumentu gan nacionālajā, gan starptautiskajā sadarbībā," uzsvēra policijas pārstāvis. Patlaban gan tiek uzskatīts, ka noziedznieki bijuši Latvijas iedzīvotāji.

Grišins uzsvēra, ka šis "nenoliedzami ir ārkārtējs gadījums", piebilstot, ka šis ir šogad pirmais bruņotas laupīšanas gadījums Latvijā. Latvijā gan kopumā laupīšanu skaits samazinās. "Tie ir reti gadījumi, kad bruņotas laupīšanas laikā privātmāju saimnieki tiek sasieti," uzsvēra Grišins.

Policija arī skaidros vai laupītāji nav pastrādājuši vēl kādu noziegumu. Pirms aptuveni divām nedēļā Jelgavas pusē ir reģistrēta ielaušanās privātmājā, kur miesas bojājumi nodarīti sirmgalvei un viņa aplaupīta. Šajā gadījumā noziedznieki tika aizturēti.

Ņemot vērā, ka Rīgas reģionā notiek arī mantiski noziegumi - privātmāju apzagšanas un automašīnu zādzības, Grišins aicināja privātmāju iedzīvotājus par aizdomīgām personām vai automašīnām nekavējoties zvanīt policijai.

Pēdējais gadījums Latvijā, kad nogalināts advokāts, notika pērn maijā. Toreiz, 2018.gada 30.maija rītā, tika nošauts advokāts un maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.