Menu
 

Saistībā ar akcizēto preču nelikumīgu apriti Rīgas Centrāltirgus teritorijā veiktas 89 kratīšanas; ir apcietinātas personas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

21.un 22.novembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde veica 89 vērienīgas kratīšanas Rīgas Centrāltirgus teritorijā un citviet Rīgas reģionā ar mērķi apkarot nelegālo akcīzes preču apriti. Aizdomās par akcīzes preču nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa, kopumā tika aizturētas 12 personas. Četrām personām tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Pagājušajā nedēļā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas veica vērienīgas kratīšanas Rīgas Centrāltirgū, kurās iesaistījās arī kolēģi no Valsts policijas pretterorisma vienības OMEGA, Speciālo uzdevumu bataljona, kā arī citiem Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes iecirkņiem. Kratīšanās piedalījās arī Valsts ieņēmumu dienests kinologi ar dienesta suņiem, kā arī Rīgas pašvaldības policija.

Kā liecina Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, kopumā Rīgas Centrāltirgus teritorijā, tirdzniecības vietās un dažādās adresēs Rīgas reģionā tika veiktas kopā 89 kratīšanas, kuru rezultātā tika izņemti 8210 gabali tabakas izstrādājumu un ap 11 litriem alkoholisko dzērienu bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļu markām.  Kratīšanu laikā tika izņemti arī 40 560 tūkstoši eiro, 80 britu mārciņas, 20 dināri, 500 Kazahstānas tenge, 60 Ukrainas grivnas un 50 Ķīnas juaņi.

Tāpat kratīšanu laikā izņemti seši šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti un 249 munīcijas vienības, dažādi datu nesēji un grāmatvedības dokumenti, kā arī automašīna “BMW X3” un citi ar izmeklējamo noziedzīgo nodarījumu saistīti priekšmeti.

Kopumā tika aizturētas 12 personas vecumā no 20 līdz 58 gadiem. Četrām personām – 1970., 1975. un 1977. gadā dzimušiem vīriešiem, kā arī 1976. gadā dzimušai sievietei – tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu. No tām divas personas jau iepriekš nonākušas Valsts policijas redzeslokā, no kurām viena par nelikumīgu akcīzes preču apriti sodīta administratīvā kārtībā jau 49 reizes.

Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas, proti, par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.