Menu
 

Ropažu novadā likumsargi pie iereibušiem pieaugušajiem atrod divus mazgadīgus bērnus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

5.maija rītā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirknī tika saņemta informācija par iespējamu konfliktu kādā mājoklī Ropažu novadā. Reaģējot uz saņemto informāciju, likumsargi devās uz noradīto adresi, kur sastapa divus vīriešus, sievieti, kā arī divus nepilngadīgus bērnus.

Policisti noskaidroja, ka abi 1976. gadā dzimušie vīrieši bija ieradušies ciemos pie 1979. gadā dzimušās sievietes – abu mazgadīgo bērnu mātes. Pieaugušie bērnu klātbūtnē lietojuši alkoholiskos dzērienus un pēcāk starp vīriešiem izcēlies sadzīvisks konflikts, kā rezultātā abas personas guvušas miesas bojājumus.

Pēc notikušā abi vīrieši nogādāti medicīnas iestādē. Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā vēsta, ka pret vīriešiem ir uzsākta administratīvā lietvedība par MK rīkojuma Nr.103 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" pārkāpšanu, t.i., fiziskās distances neievērošanu – abi jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā.

Iereibusī bērnu māte tika nogādāta Valsts policijas Salaspils iecirknī. Dzīvesvietā konstatēti bērniem nelabvēlīgi apstākļi, tādēļ 2007. gadā un 2009. gadā dzimušie bērni nogādāti Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Nepilngadīgo lietu centrā, kur pārbaudīts arī bērnu veselības stāvoklis.

Minētā sieviete iepriekš nebija nonākusi policijas redzeslokā. Saistībā ar notikušo uzsākta administratīvā lietvedība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 173. panta – par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu. Par šādu pārkāpumu vecākiem vai personām, kas viņus aizstāj, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 140 eiro.

Tāpat sievietei sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par ārkārtējās situācijas obligāto nosacījumu neievērošanu, proti, fiziskās distances neievērošanu – piemērots 50 eiro naudas sods.

Informācija par šo gadījumu ir nodota izvērtēšanai Ropažu novada bāriņtiesai vecāku atbildības izvērtēšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.