Menu
 

Ugunsgrēkā Salaspilī divi cietušie, Baldonē izglābts šahtā iekritušais Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Svētdien plkst. 10.11 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Salaspili, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā māja 150 kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā cieta divi cilvēki, tostarp viens no ugunsdzēsējiem.

Abi cietušie tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, un cietušais ugunsdzēsējs pēc palīdzības saņemšanas darbu notikuma vietā turpināja. Plkst. 13.30 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Kopumā pagājušās nedēļas otrajā pusē VUGD no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis teju 30 izsaukumu. Tajā skaitā piektdien priekšpusdienā no Ropažiem, kur trīsstāvu sabiedriskajā ēkā bija aizdedzies televizors un no mājas bija evakuējušies 62 cilvēki. Paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Reģistrēti vēl vairāki ugunsgrēki ēkās. Mālpils novadā degusi pirts (20 m2 platībā), Salaspils novada Saulkalnē – dārza māja (30 m2), Ropažu novada Muceniekos – piededzis ēdiens piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvokļa virtuvē, Ķekavas novada Odukalnā – elektrības vadi divstāvu dzīvojamās mājas vannas istabā, bet Siguldā – sodrēji vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks fiksēts sestdien pēcpusdienā Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā, kur 45 000 m2 platībā dega meža zemsedze, un ugunsgrēka noveršanā piedalījās “Latvijas Valsts mežu” darbinieki. Stopiņu novada Rumbulā degusi kūla (600 m2), Carnikavas novada Kalngalē – meža zemsedze (200 m2) un atkritumi, Jūrmalā – zaru kaudze (40 m2), Salaspils novadā – koka celms, meža zemsedze un atkritumi.

Naktī uz sestdienu tika saņemts izsaukums uz Baldoni, kur septiņstāvu neapsaimniekotā mājā no triju stāvu augstuma šahtā bija iekritis kāds cilvēks. Ar imobilizācijas dēļa palīdzību glābēji viņu izcēla un nodeva mediķu aprūpē.

Saulkrastu novada Zvejniekciemā VUGD darbinieki ar absorbenta palīdzību savāca 50 m2 platībā izlijušu degvielu, novērsa ceļu satiksmes negadījumu sekas Mārupē un Ķekavas novada Krustkalnos, aizvāca vēja nolauztus kokus Salaspilī, Olainē un Ādažu novada Kadagā, kur koks bija pārkritis divām automašīnām, kā arī nocēla vēja norautu dekoratīvo apgaismojumu Stopiņu novada Dreiliņos.

Visbeidzot, palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, glābēji Jūrmalā atbrīvoja un saimniecei nodeva suni, kura ķēde bija iepinusies žogā, bet Ikšķiles novadā nocēla no koka kaķi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.