Menu
 

Olaines novadā degušas divas blakus esošas mājas; aizdegusies koka māja (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustratīvs foto: VUGD Ilustratīvs foto: VUGD

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 31 izsaukumu, tostarp uz Olaines novadu, kur dega divas blakus esošas mājas. Otrdienas rītā saņemts vēl viens izsaukums uz Olaines novadu.

Pirmdien plkst. 16.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novadu, kur dega divas blakus esošas mājas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva koka dārza māja un neapsaimniekotas divstāvu mājas jumts un otrais stāvs kopumā 230m2 platībā. Mēģinot dzēst liesmas paša spēkiem, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 18.17 uguns izplatīšanos izdevās ierobežot un plkst. 21.38 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Agrita Vītola.

Vēl pirmdien VUGD saņēma trauksmainu informāciju, ka Jūrmalā četri cilvēki uz SUP dēļa ir iepūsti jūrā. Šoreiz glābšanas darbus nebija nepieciešams veikt, jo cilvēki bija nokļuvuši krastā pašu spēkiem. VUGD pārstāve atgādina: jāievēro piesardzība atpūtā pie un uz ūdens! Papildu drošībai – nodarbojoties ar kādu no ūdens sporta veidiem vai vizinoties ar laivu, kuteri vai kādu citu peldlīdzekli, aicina izmantot glābšanas vestes.

Otrdien plkst. 8.21 tika saņemts izsaukums Olainē, kur ar atklātu liesmu deg koka mājas jumts un izveidojies spēcīgs sadūmojums. Notikuma vietā strādā 27 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot sešas autocisternas un vienas autokāpnes un tiek piesaistīti papildu resursi. Notiek uguns izplatīšanās ierobežošana, vēsta A.Vītola.

Kopumā laika posmā no šī gada 6. jūlija plkst. 6.30 līdz 7. jūlija plkst. 6.30 VUGD saņēma 31 izsaukumu – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.