Menu
 

Bijušajam Stopiņu novada domes deputātam par deportāciju rupju noniecināšanu piemēro piespiedu darbu

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Bijušajam Stopiņu novada domes deputātam Jurijam Vasiļjevam par PSRS īstenoto Latvijas iedzīvotāju deportāciju rupju noniecināšanu piemērots piespiedu darbs, noskaidroja aģentūra LETA.

Neminot personas vārdu, prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska aģentūru LETA informēja, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apstiprinājusi Rīgas tiesas apgabala prokuratūras noslēgto vienošanos ar apsūdzēto par sodu un personai piemērots piespiedu darbs uz 240 stundām.

Jau ziņots, ka persona pagājušajā gadā Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā 25.martā sociālajā tīklā "Facebook" publicēja komentāru krievu valodā, apgalvojot, ka 57 549 cilvēki izvesti, lai saņemtu izglītību par brīvu, un daļa neatgriezās, jo Sibīrijā viņiem šķita labāk.

Tādējādi apsūdzētais, ironizējot un ņirgājoties par deportācijām, rupji noniecināja 1941.gada 14.jūnijā un 1949.gada 25.martā Latvijā veiktās cilvēku deportācijas, kuras saskaņā ar Romas Starptautiskās krimināltiesas Statūtu ir noziegums pret cilvēci. Likums par PSRS īstenoto noziegumu pret cilvēci rupju noniecināšanu paredz brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Vasiļjevs Stopiņu novada domē tika ievēlēts 2013.gadā no partijas "Saskaņas centrs" saraksta, savukārt 2018.gadā viņš kandidēja Saeimas vēlēšanas no "Rīcības partijas" saraksta, taču netika ievēlēts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.