Menu
 

Aculiecinieka un policijas sadarbības rezultātā Mellužos nekavējoties aizturēts šķūnīša apzadzējs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Otrdien pēc pulksten 17.00 kāds Jūrmalas mikrorajona Mellužu iedzīvotājs pamanīja pa ielu pārvietojamies aizdomīgu vīrieti, kurš stumj zāles pļāvēju. Aculiecinieks uzreiz atpazina sava kaimiņa zāles pļāvēju.

Lai pārliecinātos, ka tiešām izdarīta zādzība, vērīgais jūrmalnieks aizgāja līdz kaimiņa sētai, kur konstatēja, ka ir uzlauztas šķūnīša durvis un no tā pazudis zāles pļāvējs. Zāles pļāvēja īpašnieks tobrīd nebija mājās. Vīrietis uzreiz sazinājās ar Valsts policiju un paziņoja par notikušo.

Notikuma vietā nekavējoties ieradās Valsts policijas patruļpolicisti. Kā vēsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, saņēmuši norādes par virzienu, kur devies iespējamais garnadzis, policisti devās turp un netālu no nozieguma vietas šo personu aizturēja. Pie viņa atradās zāles pļāvējs, kā arī burciņas ar konservējumiem, kas bija nozagtas no minētā šķūņa. Aizturēšanas brīdī iespējamais vainīgais vīrietis atradās alkohola reibumā.

Aizdomās turētais ir dzimis 1969. gadā un jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par zādzībām. Šobrīd viņš ir ievietots īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policisti ir atdevuši likumīgajam īpašniekam nozagtās mantas.

Valsts policija izsaka pateicību vērīgajam aculieciniekam, kas par zādzību ziņoja likumsargiem un sniedza vērtīgu informāciju, sekmējot šī nozieguma atklāšanu. Arī citi iedzīvotāji tiek aicināti būt uzmanīgiem un pievērst uzmanību aizdomīgām darbībām kaimiņu īpašumā, kā arī, dodoties prom, palūgt kaimiņiem pieskatīt savu mājokli. Gadījumos, kad tiek manītas aizdomīgas personas, ložņājot gar svešu īpašumu vai novērojot to, notikuma brīdī jāsazinās ar policiju pa tālruņa numuru 110.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.