Menu
 

Dzērumos un Ikšķilē degušas pirtis, Skultē – vieglā automašīna Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis vairāk nekā 170 izsaukumu. Pārliecinoši lielākā daļa bijusi ceturtdien un piektdien par spēcīgā vēja nolauztajiem un ceļa braucamajai daļai pārkritušajiem kokiem.

No Jūrmalas vien tādi saņemti 88 reizes, no Saukrastu novada – 14, no Mārupes, Babītes un Carnikavas novadiem – pa deviņiem, no Ādažu, Garkalnes un Olaines novadiem – pa pieciem, informēja VUGD.

Sestdien vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Dzērumiem, kur 15 kvadrātmetru platībā dega pirts. Ugunsgrēka likvidācijas darbi tika pabeigti trīsarpus stundu laikā. Dienu iepriekš ugunsgrēks pirtī bija izcēlies Ausekļa ielā Ikšķilē, kur nelielā platībā dega dēļi ap dūmvadu.

Kārtējie trīs izsaukumi saņemti par daudzdzīvokļu ēku virtuvēs uz plīts svilstošu ēdienu, kas radījis sadūmojumu – piektdien tāds saņemts no Daugavas ielas Salaspilī, sestdien no Putnu ielās Jūrmalā un svētdien no Ropažu novada Silakroga.

Vēl Mārupes novada Skultē garāžā degusi vieglā automašīna, Brīvības prospektā Jūrmalā – sadzīves mantas uz daudzdzīvokļu ēkas balkona, Uzvaras prospektā Baložos – vadi elektrības sadales skapī, bet Ropažu novada Zaķumuižā – meža zemsedze 10 m2 platībā. Degoši atkritumi apdzēsti Atbalss ielā Jūrmalā, Salaspils novada Aconē, Siguldā un Stopiņu novada Cekulē.

Piektdien dienas vidū uz Siguldas šosejas bija notikusi četru vieglo automašīnu sadursme, un glābēju palīdzība bija nepieciešama divu cietušu atbrīvošanā no transporta līdzekļiem.

Vēl veicot glābšanas darbus, piektdien Mārupē VUGD darbinieki savākuši no saplīsuša termometra izlijušu dzīvsudrabu, Saulkrastu novadā izvēdinājuši telpas divstāvu dzīvojamā mājā, kur pēc nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas bija radies sadūmojums, bet Stopiņu novadā uz Ērgļu šosejas atvienoja akumulatora klemmes kādai avarējušai automašīnai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.