Menu
 

Apdrošinātājs: Automašīnu apzagšanas gadījumu skaits šogad pieaudzis par 125%

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Gada nogale Latvijas iedzīvotājiem atnesusi ne vien pandēmijas izraisītus ierobežojumus un dīkstāvi, bet arī satraukumus automašīnu īpašniekiem, jo kopš rudens pamatīgi aktivizējušies spēkratu apzadzēji. Cietušo sociālajos tīklos publicētās fotogrāfijas ar auto bez priekšējiem lukturiem un policijas videomateriālus par zagļu aizturēšanas reidiem apstiprina apdrošināšanas akciju sabiedrības "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) statistika – salīdzinājumā ar 2019.gadu automašīnu apzagšanas gadījumu skaits vairāk nekā divkāršojies.

Kā pēdējos gados ierasts, visnedrošāk jājūtas "Volvo" markas vieglo pasažieru automašīnu īpašniekiem, jo viņu rīcībā ir zagļu iekārotākie transportlīdzekļi, informē BTA Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Elīna Rasmane. Rudens mēnešu "uzlidojuma" dēļ "Volvo" apzagšanas gadījumu skaits gada griezumā vairāk nekā trīskāršojies salīdzinājumā ar 2019.gadu. Visbiežāk tiek saņemti apdrošināšanas atlīdzību pieteikumi par nozagtajiem lukturiem un izsistiem sānu vai aizmugurējiem vējstikliem.

Negaidīti par otro iekārojamāko auto kļuvusi "Škoda". Šī zīmola spēkratu apzagšanas gadījumu skaits gada laikā desmitkāršojies. Nākamās apdraudētākās markas ir zagļu iecienītie premium klases auto – "BMW", "Mercedes Benz", "Audi" un "Lexus", kuru jaunas rezerves daļas ir dārgas, tādēļ ir liels pieprasījums pēc lietotām, kas zagļus pamudina sagādāt pieprasīto "preci", skaidro E.Rasmane.

"Atskatoties pagātnē, redzam, ka ekonomiski grūtākos laikos zādzību skaitam ir tendence pieaugt. Samazinoties ienākumiem, autovadītāji vairs nepērk jaunas rezerves daļas un meklē lētākas, bieži vien pat neapzināti sagādājot darbu zagļiem. Kāds patiešām tiek pie vajadzīgās detaļas lētāk, bet tas notiek uz kāda cita nelaimes rēķina. Tādēļ aicinu autovadītājus būt atbildīgiem un pirkt rezerves daļas, arī lietotas, pārbaudītos, uzticamos veikalos. Nedodot pasūtījumu garnadžiem, samazināsim risku pašiem kādu dienu kļūt par viņu upuri," mudina BTA Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktors Kārlis Liepiņš.

Kopumā šā gada pirmajos desmit mēnešos automašīnu apzagšanas gadījumu skaits ir par 125% lielāks nekā identiskā laika periodā pirms gada, norāda E.Rasmane.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.