Menu
 

Ruks: Pērn noziedzība Latvijā turpinājusi mēreni samazināties

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Latvijā pērn mēreni turpinājusi samazināties noziedzība, pirmdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē paziņoja Valsts policijas (VP) priekšnieks Armands Ruks.

VP apkopotā informācija liecina, ka kopš 2014.gada valstī krītas reģistrēto noziedzīgu nodarījumu skaits.

Pērn valstī kopumā reģistrēti 38 767 noziedzīgi nodarījumi, kas ir par 2,9% mazāk nekā 2019.gadā. Savukārt VP, kas izmeklē 93% no kopējā noziedzīgu nodarījumu skaita valstī, pērn reģistrēti 36 144 nodarījumi.

Pērn valstī reģistrēti 1969 sevišķi smagi noziegumi, kas ir par 133 vairāk nekā 2019.gadā. VP pērn reģistrēti 1687 sevišķi smagi noziegumi, kas ir par 135 vairāk nekā gadu iepriekš.

Smagu, mazāk smagu noziegumu un kriminālpārkāpumu skaits pērn ir samazinājies, salīdzinot ar 2019.gadu.

Pērn VP sākti 34 183 kriminālprocesi, kas ir par 2334 lietām mazāk nekā gadu iepriekš.

Policija gan ar šādiem rādītājiem nevar samierināties, jo pietiekami daudz valstī reģistrēti sevišķi smagi noziegumi. "Kopējā noziedzības krituma tendence ir laba, tomēr jāsaka, ka mēs varēsim līdz galam būt apmierināti, ja samazināsies sevišķi smagi noziegumi. Īpaši svarīgi tas ir tāpēc, ka sevišķi smagiem noziegumiem ir smagas sekas," uzsvēra Ruks.

VP priekšnieks gan norādīja, ka daudzi sevišķi smagie noziegumi ir saistīti ar krāpšanām un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Ruks pieļāva, ka kopējie noziedzības rādītāji samazinās, jo kopš 2006.gada valstī samazinājies iedzīvotāju skaits un daudzi aizbraukuši uz ārzemēm.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.