Menu
 

Ugunsdzēsējiem lielākās rūpes sagādājuši vēja lauztie koki un degoša kūla

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz 40 izsaukumu. Lielākā daļa bijusi par kūlas ugunsgrēkiem un spēcīgā vēja nolauztiem kokiem.

Jau ziņots par traģisko ugunsgrēku ceturtdien vakarā Jūrmalā, kur ar atklātu liesmu dega dārza māja 30 kvadrātmetru platībā. Veicot dzēšanas darbus, tika atrasti trīs bojāgājuši cilvēki.

Kopš ceturtdienas Pierīgā reģistrēti 14 kūlas ugunsgrēki, informēja VUGD. Lielākais no tiem – svētdien Stopiņu novadā, kur uguns bija izplatījusies divu hektāru platībā. Savukārt ceturtdien Olainē līdz ar pērno zāli 1000 kvadrātmetru platībā degusi arī dārza māja.

Sestdien dienas vidū Baldones novadā deguši divi šķūņi 78 m2 platībā, un šī ugunsgrēka likvidācijai VUGD darbiniekiem bija nepieciešamas divarpus stundas. Vēl Jūrmalā uguns bija apņēmusi trīsstāvu dzīvojamās mājas āra terases grīdu (6 m2), Salaspilī degusi kravas automašīna, divos gadījumos Olainē – atkritumi, bet Siguldā un Mārupē – sodrēji dzīvojamo māju dūmvados.

Piektdien spēcīgā vēja lauztie un ceļa braucamajai daļai pārkritušie koki sazāģēti un aizvākti Babītes, Olaines, Ādažu un Siguldas novados, kā arī četrās vietās Jūrmalā, turklāt vienā no tām glābēji arī atbrīvojuši vieglo automašīnu.

Piektdien vakarā Jūrmalā VUGD darbinieki novērsuši gāzes noplūdi divstāvu dzīvojamā ēkā, svētdien Garkalnē savākuši izlikušo eļļu un sakārtojuši ceļa braucamo daļu pēc triju vieglo automašīnu sadursmes, sestdien Garkalnes novada Bukultos atbrīvojuši trepēs iesprūdušu kucēnu, bet Jūrmalā nocēluši no koka kaķi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.