Menu
 

Daudzviet Pierīgā dzēsta kūla, Allažos avarējusi kravas automašīna Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD un Jānis Neibars Foto - VUGD un Jānis Neibars

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis divus dučus izsaukumu, turklāt lielākā daļa saņemta pirmdien pēcpusdienā.

Jau ziņots, ka pirmdien plkst.13.34 tika saņemts izsaukums uz Salaspili, kur dega mājas jumts un starpstāvu pārsegums 350 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki. Plkst.18.12 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Tāpat vēstīts, ka otrdien plkst. 17.44 VUGD saņēma izsaukumu uz Carnikavas novadu, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija nostrādājis dūmu detektors un virtuvē ēkas pirmajā stāvā dega sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 18.31 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pēdējo triju dienu laikā Pierīgā dzēsti vēl vairāki ugunsgrēki ēkās. Pirmdien Jūrmalā degusi pirts 30 m2 platībā, pēcpusdienā Salaspils novadā vienstāva dzīvojamā mājā dega bēniņi un jumts 35 m2 platībā, bet otrdien Jūrmalā neapsaimniekotā vienstāva ēkā – atkritumi.

Lielākais kūlas ugunsgrēks kopš nedēļas sākuma fiksēts pirmdien pēcpusdienā Siguldas novadā, kur uguns bija izplatījusies viena hektāra platībā. Krimuldas pagastā degusi sausā zāle 8000 m2 platībā un elektrības stabs, Jūrmalā un Vangažos – kūla 2000 m2 platībā, Salaspils novadā – 800 m2 platībā, Olainē – 50 m2 platībā, bet Stopiņu novada Dreiliņos – kūla un atkritumi 200 m2 platībā.

Vēl otrdien Jūrmalā VUGD darbinieki apdzēsuši kravas automašīnu, Garkalnes novada Sunīšos – meža zemsedzi (100 m2), Babītes novadā – pagraba durvis un vairākus kokus (30 m2), Jūrmalā – atkritumus mežā (50 m2), kā arī koku, bet Olainē – kūdru 3 m2 platībā.

Pirmdien Ķekavas novadā pēc vieglās automašīnas avārijas VUGD darbinieki atvienoja transportlīdzekļa akumulatora klemmes un divus cilvēkus nodeva apskatei NMPD mediķiem.

Savukārt trešdien plkst.10.58 VUGD saņēma uzsaukumu uz Siguldas novada Allažu pagastu, kur no ceļa nobraukusi un apgāzusies kravas automašīna. Glābēji novērsa degvielas noplūdi un atvienoja akumulatora klemmes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.