Menu
 

Salaspilī un Jūrmalā novērsti paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Svētdien plkst. 17.36 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Salaspils novadu, kur dega kūla, meža zemsedze un jaunaudze ar kopējo platību 19,5 hektāri. Plkst. 22.05 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks, kas turklāt ir viens no lielākajiem kūlas ugunsgrēkiem Latvijā šogad, tika likvidēts.

Pēdējo dienu laikā Pierīgā kopumā reģistrēti 28 kūlas ugunsgrēki. Otrs lielākais novērsts Olaine novadā, kur uguns bija izplatījusies piecu hektāru platībā, informēja VUGD.

Nedēļas nogalē vēl divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki novērsti Jūrmalā. Svētdienas rītā dega vienstāva koka māja 36 kvadrātmetru platībā, un no degošās ēkas tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēks tika likvidēts divu stundu laikā. Savukārt  piektdien priekšpusdienā Jūrmalā dega vienstāva saimniecības ēkas bēniņi un to pārsegums 75 m2 platībā. Šis ugunsgrēks tika likvidēts pēc triju stundu darba.

Kopumā pagājušās nedēļas otrajā pusē VUGD no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz 50 izsaukumu. Salaspilī un Ķekavas novadā degusi vienstāva dzīvojamo māju ārsiena, piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā Jūrmalā un dzīvojamā mājā Ropažu novadā – elektrības sadales skapji, bet divstāvu dzīvojamā mājā Saulkrastos – sodrēji dūmvadā.

Vairāki ugunsgrēki apdzēsti ārpus telpām. Mārupē 80 m2 platībā dedzis dekoratīvo koku un krūmu dārzs, bet kapu teritorijā – sausi zari, Ķekavas novadā – “Sadales tīklu” ģenerators un dārza telts, Baldones novadā – nepieskatīts ugunskurs, bet Saulkrastos un Salaspils novadā – atkritumi.

Divreiz pēdējo dienu laikā VUGD darbiniekiem nācies ar absorbentu palīdzību savākt uz ceļa izlijušu degvielu. Piektdien tas noticis Carnikavas novada Kalngalē, bet svētdien – pēc vieglās un kravas automašīnas sadursmes Olaines novadā. Savukārt Siguldas novada Allažu pagastā glābēji sazāģējuši un aizvākuši ceļam pārkritušu koku.

Jau ziņots, ka sestdien Babītes novadā no Lielupes izcelts bojā gājis cilvēks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.