Menu
 

Šonedēļ Pierīgā dzēsts pusotrs desmits kūlas ugunsgrēku, lielākais – Babītes novadā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz 30 izsaukumu, no tiem aptuveni puse bijusi saistībā ar pērnās zāles degšanu.

Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks reģistrēts otrdien Babītes novada Babītes pagastā, kur sausā zāle līdz ar mežu un jaunaudzi degusi piecu hektāru platībā. Šī ugunsgrēka novēršanai ugunsdzēsējiem bija nepieciešamas piecas stundas, informēja VUGD.

Plaši kūlas ugunsgrēki likvidēti vēl vairākos Pierīgas novados. Pirmdien Ķekavas novada Katlakalnā kūla, riepas un atkritumi deguši triju hektāru platībā, pirmdien Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā un otrdien Ikšķiles pagastā – viena hektāra platībā. Salaspils novadā līdz ar sauso zāli uguns bija apņēmusi arī siltumnīcu un tūjas 2500 kvadrātmetru platībā.

Mazāka mēroga kūlas ugunsgrēki reģistrēti Ķekavas novada Daugmales pagastā (6000 m2 un 400 m2), Mālpils novadā (5000 m2), Olainē (3000 m2), Krimuldas novada Krimuldas pagastā (2000 m2), Siguldas novadā (800 m2), Jūrmalā (600, 500 un 150 m2), kā arī Baldones novadā (150 m2) un Inčukalna novadā (30 m2).

Otrdien pēcpusdienā Stopiņu novada Dreiliņos viena hektāra platībā degusi meža zemsedze, krūmi un celmi, un ugunsgrēka likvidācijai bija nepieciešamas divarpus stundas. Sauriešos apdzēstas degošas riepas un lapu kaudze (50 m2), Salaspils novadā – koks, Siguldas novadā – koka dobums, bet Jūrmalā un Babītes novadā – atkritumi.

Vairāki ugunsgrēki aizvadītajās dienās Pierīgā izcēlušies arī ēkās. Lielākais no tiem – Siguldā, kur metāla pieņemšanas punkta teritorijā dega vienstāva biroja ēka 100 m2 platībā. Ugunsgrēks tika novērsts nepilnu divu stundu laikā.

Ulbrokā divstāvu dzīvojamās mājas pagrabā dedzis gaisa kompresors un elektrības sadales skapis, piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī Ķekavā – sadzīves mantas, bet vienstāva neapsaimniekotā ēkā Jūrmalā – atkritumi 25 m2 platībā.

Veicot glābšanas darbus, pirmdien Jūrmalā VUGD darbinieki ar absorbenta palīdzību savākuši uz ceļa izlijušu eļļu 15 m2 platībā, Salaspils novadā novērsuši ceļu satiksmes negadījuma sekas (vieglā automašīna bija ietriekusies kokā), bet Babītes novadā nocēluši no koka kaķi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.