Menu
 

Ātruma kontroles maratonā pieķerts 551 ātrumpārkāpējs, antirekords sasniegts uz Jūrmalas šosejas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto, video - Valsts policija Foto, video - Valsts policija

No 21.aprīļa plkst.6.00 līdz 22.aprīlim plkst.6.00 sesto gadu norisinājās Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL organizētais “24 stundu ātruma kontroles maratons”, kura laikā likumsargi pieķēruši 551 ātrumpārkāpēju, bet ar fotoradariem šajā laikā fiksēti 1303 pārkāpumi.

Kā informēja Valsts policija, lielākais ātrumpārkāpums fiksēts Rīgas reģionā, kur kāds automašīnas “BMW” vadītājs traucies ar 190 kilometriem stundā. Savukārt četriem autovadītājiem par atļautā braukšanas ātruma neievērošanu piemērots transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums. 

Viens no lielākajiem ātrumpārkāpējiem pieķerts ap plkst. 23.00 uz Jūrmalas šosejas, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h – tur ar “BMW” markas automašīnu 190 km/h lielā ātrumā traucies kāds 2000. gadā dzimis jaunietis. Jaunietim piemērots naudas sods 480 eiro apmērā un paredzēts transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz sešiem mēnešiem.

Neilgi pēc šī gadījuma šajā ceļa posmā tika fiksēts vēl viens ātrumpārkāpējs – kāds 1998. gadā dzimis automašīnas “Volkswagen Passat” vadītājs brauca ar 153 km/h. Par šo pārkāpumu autovadītājam arī paredzēts naudas sods un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz sešiem mēnešiem.

Rīgas reģionā uz Liepājas šosejas tika fiksēts kāds automašīnas “Range Rover” vadītājs, kurš traucās ar 147 km/h, un par šo pārkāpumu autovadītājam paredzēts gan naudas sods, gan tiesību izmantošanas aizliegums. Savukārt uz Vidzemes šosejas fiksēts kāds “BMW” markas automašīnas vadītājs, kurš atļauto 90 km/h vietā brauca ar 137 km/h.

Aizvadītajās 24 stundās Jēkabpilī notikusi arī pakaļdzīšanās. 1971. gadā dzimis automašīnas “Renault” vadītājs neklausīja policijas likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli un uzsāka bēgšanu. Apturot transportlīdzekli, izrādījās, ka automašīnas vadītājs ir alkohola reibumā un bez vadīšanas tiesībām. Izelpā tika konstatētas 1,09 promiles alkohola. Automašīnai arīdzan nebija veikta tehniskā apskate un nebija iegādāta Obligātā civiltiesiskā transportlīdzekļu apdrošināšana. Par šo gadījumu uzsākts viens kriminālprocess un trīs administratīvā pārkāpuma procesi.

Ar ātruma pārkāpšanu izcēlās ne vien autovadītāji, bet arī motocikla vadītāji, piemēram, Zemgales reģionā kāds motocikla vadītājs, kuram jau ir atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, traucās pa ceļu ar 149 km/h, pie atļautajiem 90km/h.

24 stundu laikā fiksētais 551 ātrumpārkāpums ir vismaz divas reizes lielāks skaits nekā ikdienā, kad vidēji tiek fiksēti 200 ātrumpārkāpēji. Tas diemžēl norāda, ka daudzu autovadītāju attieksme pret ceļu satiksmes drošību nav uzlabojusies, un viņi ar savu rīcību apzināti apdraud gan savu, gan apkārtējo drošību, norāda likumsargi.

Valsts policija atgādina, ka atļautais braukšanas ātrums, kā arī citi ceļu satiksmes noteikumi jāievēro ne tikai šādu akciju laikā, bet arī ikdienā, jo ikviena ceļu satiksmes dalībnieka rīcība ir būtiska drošai ceļu satiksmei kopumā.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.