Menu
 

Jūrmalā no dīķa tika izcelts bojāgājis cilvēks, Tīnūžos degusi koka guļbūve Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Svētku brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz 20 izsaukumu. Traģiskākais negadījums fiksēts sestdien Jūrmalā, kur no dīķa tika izcelts bojāgājis cilvēks.

Bīstamākais ugunsgrēks bija izcēlies svētdien vēlu vakarā Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā, kur 200 kvadrātmetru platībā dega vienstāva koka guļbūve. Ugunsgrēks tika likvidēts pēc vairāk nekā četru stundu darba, negadījumā cietušo nebija, informēja VUGD.

Ēkās novērsti vēl vairāki ugunsgrēki. Naktī uz svētdienu Babītes novadā dzīvojamā mājā dega uz plīts atstāts piededzis ēdiens, Garkalnes novada Upesciemā pirts krāsnī bija deguši koka apdares materiāli, bet Ropažu novadā un Olaines novadā dzīvojamo māju dūmvadā svila sodrēji.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts svētdien Jūrmalā, kur dega kūla 2000 m2 platībā. Vēl Salaspilī degusi kūdra un atkritumi (50 m2), Saulkrastos – būvgruži un atkritumi (5 m2), bet Zvejniekciemā – mopēds un stadiona gumijotais segums (3 m2).

Otrdien Olainē deviņstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā bija izlijusi dīzeļdegviela, ko VUGD darbinieki ar absorbenta palīdzību savākuši. Izlijusi eļļa un degviela savākta arī svētdien pēc ceļu satiksmes negadījuma Ķekavas novadā. Savukārt pēc divu vieglo automašīnu sadursmes Garkalnes novadā glābēji mediķiem nodevuši vienu cietušo, kā arī sakārtojuši ceļa braucamo daļu.

Babītes novadā, Ķekavas novadā un Jūrmalā sazāģēti un aizvākti ceļa braucamajai daļai vai veloceliņam pārkrituši koki. Ādažos no koka 15 metru augstumā nocelts un veterinārajā klīnikā nogādāts kaķis, kurš, pēc iedzīvotāju ziņām, tur bija pavadījis astoņas dienas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.