Menu
 

Mārupē policija privātā teritorijā pārtraukusi nesaskaņotu pasākumu ar vairāk nekā 20 personām

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Mārupē privātā teritorijā svētdien noticis nesaskaņots pasākums ar vairāk nekā 20 personu dalību, informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Gita Gžibovska.

Viņa skaidroja, ka tādējādi personas bija pārkāpušas epidemioloģiskos noteikumus. Trīs personas administratīvā kārtā tika aizturētas un pret tām sākti administratīvā pārkāpuma procesi - divi par neatļautu pasākuma organizēšanu un viens par nepakļaušanos policijas darbinieka likumīgajām prasībām.

Savukārt pārējiem sanākušajiem cilvēkiem VP darbinieki ir izskaidrojuši epidemiologiskās prasības un pasākums pārtraukts.

Sociālajā tīklā "Facebook" svētdien kāda persona vārdā Aivars Smans pārraidīja tiešraidi no, visticamāk, policijas automašīnas. Video bija redzams vēl viens vīrietis, kurš tika saukts par Kasparu. Abi vīrieši apgalvoja, ka policijas darbinieki ieradušies privātā, miermīlīgā pasākumā un aizturējuši viņus.

Smans, kurš ir Daugavpilī reģistrētas biedrības "Tautas kalpi" dalībnieks, iepriekš savā "Facebook" kontā vācis ziedojumus un aicinājis domubiedrus 20.jūnijā plkst.11 apciemot konkrētu adresi Mārupē, lai "parādītu savu attieksmi", demonstratīvi dedzinot sejas maskas. Šajā pašā akcijā arī bija iecerēts vākt parakstus par prasību uzrādīt tautai Satversmes oriģinālu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.