Menu
 

Policija: Šogad Jāņu brīvdienās pieaudzis ceļu satiksmes negadījumu un cietušo skaits Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Šogad garajās Jāņu brīvdienās, salīdzinot ar aizvadīto gadu, pieaudzis gan ceļu satiksmes negadījumu, gan tajos cietušo skaits, pastāstīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis.

Viņš atklāja, ka līdz sestdienai reģistrēti 444 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietušas 109 personas, bet trīs gājušas bojā.

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā līdz šim brīvdienu laikā aizturēti 104 vadītāji, no kuriem vairāk nekā 50 šoferi bija vairāk nekā 1,5 promiles reibumā, savukārt vēl vairāk nekā 30 autovadītāji bija pārsnieguši vienu promili.

Divi autovadītāji pieķerti pie stūres narkotisko vielu iespaidā.

Lūgts vērtēt situāciju uz ceļiem svētku laikā kopumā, Jančevskis uzsvēra, ka tā neuzlabojas, un tāpat iedzīvotāji lieto dažādas apreibinošas vielas un sēžas pie stūres. Līgo diena bija salīdzinoši mierīga - aizturēti 19 vadītāji alkohola reibumā un viens narkotisko vielu ietekmē, kamēr Jāņu dienā aizturēti jau 26 autovadītāji un viens narkotisku vielu iespaidā.

No Jančevska teiktā izriet, ka abās svētku dienās, salīdzinot ar aizvadīto gadu, pieaudzis negadījumu un tajos cietušo skaits. Tāpat šī gada statistikā ir viens bojāgājušais, kura pērn nebija.

"Pēc būtības šajos svētkos reibumā esošo skaits varbūt ir mazāks nekā pērn, bet negadījumu un cietušo skaits ir pieaudzis. Situācija nav uzlabojusies un tauta vieglprātīgi attiecas pret noteikumiem," secināja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks.

Svētdien beidzoties brīvdienām un daudziem dodoties mājup, Jančevskis aicina visus pirms došanās mājup apzināt savu stāvokli un novērtēt, vai pēc garās svinēšanas šoferis spēs ievērot visus noteikumus un neradīt situācijas, kas var beigties negatīvi. Tāpat viņš mudināja būt piesardzīgiem un cienīt vienam otru satiksmē.

Arī svētdien un pirmdien Valsts policija turpinās strādāt pastiprinātā režīmā, lai kontrolētu autovadītājus, kas sēdušies pie stūres alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.