Menu
 

Par dārza mājiņu apzagšanu Salaspils novadā aizturēti divi jaunieši

  • Autors:  Apriņķis.lv
Par dārza mājiņu apzagšanu Salaspils novadā aizturēti divi jaunieši pixabay.com

Policijā bija saņemta informācija par vairākām dārza mājiņu apzagšanām, kas izdarītas, sākot no šā gada jūnija mazdārziņu teritorijā Salaspils novadā. No mājiņām bija nozagta dažāda veida elektrotehnika, piemēram, televizori, radio un citas mantas.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirkņa policisti veica operatīvās darbības, kuru laikā tika noskaidrotas personas, kuras, iespējams, saistītas ar šīm zādzībām. 16. augustā tika aizturēts pirmais aizdomās turētais jaunietis. Savukārt pagājušonedēļ aizturēts otrs līdzdalībnieks. Viens no jauniešiem ir 17 gadus vecs, savukārt otrs ir pilngadīgs. 

Noskaidrots, ka aizdomās turētie puiši bija nolūkojuši, kad dārza mājiņu saimnieki vakaros pamet savus dārziņus un pēc tam izdarījuši zādzības, iekļūstot mājiņās, izsizdami logus vai uzlauzdami durvis. Šobrīd policijai ir informācija, ka jaunieši apzaguši četras dārza mājiņas un vēlāk nozagtās preces pārdevuši. Šobrīd policisti ir atguvuši vienu nozagtu televizoru.

Saistībā ar notikušo uzsākti četri kriminālprocesi, kas kvalificēti pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību iekļūstot telpā un pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas – par mantas bojāšanu. 

Ņemot vērā, ka aizdomās turētie jaunieši iepriekš nav sodīti un sadarbojas ar policiju, viņiem piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu – policijas kontrole.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.