Menu
 

Pierīgā degusi meža zemsedze, kūdra un sausā zāle Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Aina pēc nesen degušā meža Garkalnē. Foto – Valsts meža dienests Aina pēc nesen degušā meža Garkalnē. Foto – Valsts meža dienests

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš pirmdienas no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis aptuveni 20 izsaukumu. Jau ziņots, ka otrdien pēcpusdienā tika lokalizēts ugunsgrēks Siguldas novada Lēdurgas pagastā, kur kopš pirmdienas rīta 180 hektāru platībā dega mežs un purvs. Dzēšanas darbus šogad Latvijā lielākajā ugunsgrēkā vēl trešdien turpināja  Valsts meža dienests (VMD).

Pirmdien pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Ādažu novada Iļķeni – dega sausā zāle 3,5 hektāru platībā un meža zemsedze 220 kvadrātmetru platībā. Četru stundu laikā šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Divreiz dažu stundu laikā pirmdien ugunsdzēsēji devās uz Olaines novada Medemciemu, kur vispirms 60, bet pēc tam 200 m2 platībā dega kūdra. Kūdra degusi arī Inčukalnā (60 m2), Jaunolainē – meža zemsedze (700 m2), Ķekavā – sausā zāle (40 m2), Mārupes novada Mežārēs – kūdra (15 m2), bet Ropažu novada Stopiņu pagasta Līčos – celmi (3 m2).

Naktī uz ceturtdienu Ādažu novadā degusi divstāvu dzīvojamā māja 700 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cietušo nebija, un dzēšanas darbi pabeigti pēc vairāk nekā četru stundu darba.

VUGD darbinieki pēdējo dienu laikā Pierīgā novērsuši vairāku ceļu satiksmes negadījumu sekas, tostarp divreiz Mārupes novada Salas pagastā, kur bija notikušas divu automašīnu sadursmes. Vienā gadījumā glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai atbrīvotu vienu cietušo personu un nodotu viņu NMPD mediķu aprūpē.

Ceļa braucamā daļa sakārtota arī pēc triju automašīnu sadursmes Lienes ielā Jūrmalā, bet Baldonē pēc divu automašīnu sadursmes savākta izlijusī eļļa. Vēl Siguldas, Ādažu un Mārupes novados sazāģēti un aizvākti ceļa braucamajai daļai pārkrituši koki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.