Menu
 

Četriem irākiešiem par Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanu piespriež īslaicīgu brīvības atņemšanu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Daugavpils tiesa piespriedusi īslaicīgu brīvības atņemšanu četriem Irākas pilsoņiem par Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgu šķērsošanu.

Publiski pieejamais tiesas spriedums liecina, ka šogad 7.jūnijā četri ārvalstnieki tīši nelikumīgi šķērsoja robežu, pārejot kājām no Baltkrievijas uz Latviju. Tajā pašā dienā viņi aizturēti un konstatēts, ka viņiem nav spēkā esošu Šengenas zonas vīzu vai Eiropas Savienības uzturēšanās atļauju.

Aizstāvis lūdza tiesu, nosakot apsūdzētajiem sodu, ņemt vērā, ka viņi iepriekš nav sodīti, ir izdarījuši mazāk smagu noziegumu, viņiem nav tiesību likumīgi uzturēties Latvijas teritorijā, kā arī nav naudas līdzekļu naudas soda samaksai.

Tiesa katram piemēroja īslaicīgu brīvības atņemšanu uz 15 dienām.

Ierastā kārtība paredz, ka pēc soda izciešanas pārkāpēji tiek izraidīti uz savu mītnes valsti. Ja ārvalstnieks pēc pieķeršanas pārkāpumā lūdz patvērumu Latvijā, tad viņš paliek Latvijā līdz šāda lūguma izskatīšanai.

Jau ziņots, ka pēdējā laikā krasi pieaugusi nelegālo migrantu plūsma pāri Baltkrievijas un Lietuvas robežai. Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits pārsniedzis 4100. Lielākā daļa nelegālo migrantu ir Irākas pilsoņi vai par tādiem uzdodas.

Tiek uzskatīts, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svjatlanai Cihanouskai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.