Logo
Drukāt šo lapu

"Lidojums" 161 km/h ātrumā autovadītājam izmaksā 240 eiro

"Lidojums" 161 km/h ātrumā autovadītājam izmaksā 240 eiro Valsts policija

Trešdien ap plkst. 10.30 Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, patrulējot ar netrafarēto automašīnu, Olaines novadā fiksējuši kādu autovadītāju, kurš pārvietojās ar transportlīdzekli “KIA” ar ātrumu 161 km/h vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 100 km/h.

Vadītājam tika atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz trīs mēnešiem un piemērots 240 eiro liels naudas sods.

Valsts policijā pavēstīja, ka pēdējo divu dienu laikā Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, patrulējot ar netrafarētajām automašīnām dažādās Latvijas vietās, fiksējuši vēl trīs autovadītājus, kuri būtiski pārsnieguši atļauto braukšanas ātrumu. Vēl diviem no autovadītājiem jau šobrīd ir atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz trīs mēnešiem, savukārt ceturtajam jādodas uz lietas izskatīšanu.

Otrdien Bauskas novadā policisti, patrulējot ar netrafarēto automašīnu, pamanīja pārāk ātri pārvietojamies ārvalstīs reģistrētu automobili “Audi”. Pie atļautā braukšanas ātruma 90 km/h tika fiksēts braukšanas ātrums 147 km/h. Autovadītājam tika piemērots naudas sods 240 eiro un pieņemts lēmums atņemt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz trīs mēnešiem.

Aptuveni stundu vēlāk, Jelgavas novadā, šī pati ekipāža fiksēja vēl vienu ātruma pārkāpēju – automašīnas “Bentley” vadītāju. Automašīnas vadītājs, ar savu ārvalstīs reģistrēto spēkratu, ievērojami pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu – pie atļautajiem 90 km/h bija traucies ar 153 km/h. Arī šajā gadījumā par ātruma pārsniegšanu autovadītājam tika atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz trīs mēnešiem un piemērots naudas sods 250 eiro apmērā.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024