Menu
 

Ropažu novadā degusi pirts un divstāvu dzīvojamās mājas jumts, atrasts mežā apmaldījies cilvēks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Aizvadītās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu, tajā skaitā sešus – par ugunsgrēkiem.

Sestdien pēcpusdienā izsaukums saņemts no Ropažu novada Dreiliņiem, kur dega pirts 40 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēku izdevās likvidēt pēc divarpus stundu darba, informēja VUGD. Savukārt svētdien pievakarē VUGD saņēma izsaukumu uz Ropažu novada Sauriešiem, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts un bēniņi 220 m2 platībā. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts nepilnu četru stundu laikā.

Vēl Siguldas novada Griķos, piedaloties Inčukalna brīvprātīgajiem ugunsdzēsējiem, naktī uz svētdienu apdzēsta degoša vieglā automašīna. Piecstāvu dzīvojamā ēkā Tērbatas ielā Jūrmalā svila uz plīts atstāts piededzis ēdiens, Ādažu novada Pļavniekos deguši atkritumi, komposts un siena rullis 6 m2 platībā, Baldonē – sodrēji divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā, bet Zemgales ielā Olainē – atkritumi konteinerā.

Pirmdien pēc plkst.8 uz Ventspils šosejas Mārupes novada Salas pagastā bija noticis ceļu satiksmes negadījums, pēc kura aptuveni uz stundu bija bloķēta satiksme. VUGD darbinieki ar hidraulisko ierīču palīdzību atbrīvoja no transporta līdzekļa vienu cilvēku un nodeva viņu mediķiem, kā arī sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Svētdien Ādažu novada Kadagā glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai savāktu no vieglās automašīnas izlijušu degvielu apmēram 0,5 m2 platībā. Savukārt nolūzuši vai aizlūzuši un ceļa braucamajai daļai vai ietvei pārkrituši koki savākti Ropažu novada Rumbulā un pie Kangaru ezera, kā arī Pārolainē, Ķekavā, Mārupē un Emīla Dārziņa ielā Jūrmalā.

Nedēļas nogalē glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Ropažu novada Muceniekos, kur bija mežā bija apmaldījies cilvēks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.