Menu
 

Policija divu dienu laikā sākusi 21 administratīvā pārkāpuma procesu saistībā ar epidemioloģiskās drošības prasību ievērošanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Otrdien un trešdien Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju veica pēkšņās masveida pārbaudes jeb “zibakcijas” tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanās pakalpojumu sniegšanas vietās, lai uzraudzītu, vai tiek ievēroti epidemioloģiskās drošības prasības.

Divu dienu laikā tika īstenotas 917 pārbaudes gan tirdzniecības, gan ēdināšanas vietās, kurās kopumā pārbaudītas 1956 personas. Saistībā ar konstatētajiem pārkāpumiem uzsākts 21 administratīvā pārkāpuma process un doti 188 preventīvi norādījumi, liecina Valsts policijas informācija.

Otrdien divu stundu laikā likumsargi veica 545 pārbaudes dažādās tirdzniecības vietās visā Latvijā un pārbaudīja 957 personas. Tika uzsākti 20 administratīvā pārkāpuma procesi par mutes un deguna aizsega nelietošanu un citu epidemioloģiskās drošības prasību neievērošanu, kā arī tika doti 134 preventīvi norādījumi par nepareizu mutes un deguna aizsega lietošanu, QR kodu pārbaudes nodrošināšanu un apmeklētāju plūsmas kontroli. Visvairāk pārkāpumu tika konstatēts Rīgas reģionā – kopumā tika sastādīti 12 administratīvā pārkāpuma procesi par mutes un deguna aizsega nelietošanu.

Savukārt trešdien no pulksten 14.00 līdz 17.00 visā Latvijā Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju veica pēkšņas preventīvas pārbaudes sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietās. Trīs stundu laikā visā valstī Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju veica 372 pārbaudes, kuru laikā pārbaudīja 999 personas.

Pārbaužu laikā tika konstatēti 55 pārkāpumi, vienā gadījumā tika uzsākts administratīvā pārkāpuma process, bet 54 gadījumos tika doti preventīvi norādījumi. Arī šajā reizē vairums pārkāpumu konstatēts Rīgas reģionā – 28.

Valsts policija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un ievērot visas noteiktās drošības prasības, “lai pēc iespējas ātrāk mēs visi varētu turpināt ikdienas gaitas bez pastiprinātiem ierobežojumiem”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.