Menu
 

Par viltota Covid-19 sertifikāta iegūšanu un izmantošanu varēs piemērot kriminālatbildību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Saeima ceturtdien otrajā – galīgajā – lasījumā pieņēma par steidzamiem atzītos grozījumus, ar kuriem par viltota sadarbspējīga vakcinācijas, testēšanas vai pārslimošanas sertifikāta iegūšanu vai glabāšanu noteikta kriminālatbildība.

Kā informēja Saeimas preses dienests, ar grozījumiem noteikts, ka par šādiem pārkāpumiem sodīs ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu. Vienlaikus paredzēts, ka no kriminālatbildības varēs atbrīvot tās personas, kuras pēc noziedzīgo darbību izdarīšanas labprātīgi paziņos par notikušo un aktīvi veicinās tā atklāšanu un izmeklēšanu.

Ar likuma izmaiņām pastiprināta arī atbildība par materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu piedāvāšanu vai nodošanu personiski vai ar starpnieku valsts vai pašvaldības iestādes darbiniekam, kurš nav valsts amatpersona. Par šādu pārkāpumu personu varēs sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Paredzēts, ka jaunais regulējums būs izmantojams arī citu ar vakcīnām ierobežojamu slimību izplatīšanās gadījumā, atzīmē likumprojekta autori.

Likuma izmaiņas stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.