Menu
 

Ziemīgo laikapstākļu ietekmē pirmdien Latvijā notikuši vairāk nekā 200 satiksmes negadījumi

  • Autors:  LETA
Foto - "Latvijas Valsts ceļi" Foto - "Latvijas Valsts ceļi"

Ziemīgo laikapstākļu ietekmē pirmdien Latvijā notikuši 202 ceļu satiksmes negadījumi, kas ir vairāk nekā vidēji ikdienā, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Visvairāk avāriju bijis Rīgas reģionā - 89. Latgalē notikuši 40 negadījumi, Zemgalē 34, bet Vidzemē 22. Savukārt vismazāk - 17 - avāriju reģistrēts Kurzemes reģionā.

Arī avārijās cietušo skaits bijis lielāks nekā ikdienā. Kopumā sadursmēs cietuši 27 cilvēki, tostarp astoņi gājēji un viens velosipēdists. Visvairāk cietušo - 11 - bijis Rīgā un apkārtnē.

Policija atgādina, ka autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Snigšanas laikā sniega sega uz ceļiem var veidoties atkārtoti, tāpat ceļi var atkārtoti apledot, uzsver likumsargi.

Jau ziņots, ka Latvijā pirmdien līdz plkst.18.00 palielinājies satiksmes negadījumu skaits, kam viens no iemesliem ir stiprā snigšana un apledojums. Tāpat valstī reģistrēti 13 ceļu satiksmes negadījumi, kuros ir cietuši cilvēki. Savukārt 88 šajā laikā reģistrētos ceļu satiksmes negadījumos cietušo nav bijis.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.