Menu
 

Glābējiem pagājušajā nedēļā Pierīgā visvairāk raižu radījuši vēja gāztie koki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Sadales tīkls" Foto - "Sadales tīkls"

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz 40 izsaukumu. No tiem lielākā daļa bijusi ceturtdien un piektdien par spēcīgā vēja lauztajiem kokiem. 16 šādi izsaukumi saņemti no Jūrmalas, pa trim – no Ādažu un Ķekavas novadiem, divi no Mārupes novada un viens no Saulkrastu novada, informēja VUGD.

Piektdien Siguldas novada Allažos bija aizdedzies traktors, bet sestdien Ķekavas novada Krustkalnos – papīrs. Sodrēji divstāvu dzīvojamo māju dūmvadā apdzēsti Raunas ielā Siguldā un Žubītes ielā Jūrmalā.

Piektdien Babītes pagastā notika divu automašīnu sadursme, un VUGD darbinieki no transporta līdzekļa atbrīvoja un NMPD mediķiem nodeva vienu cietušo. Sestdien Babītes pagasta Spilvē tika izvilkta dīķī iebraukusi automašīna, kā arī likvidēta neliela degvielas noplūde no spēkrata. Glābēji piedalījušies arī traģiskā ceļu satiksmes negadījuma seku novēršanā Ādažos, kur sākotnēji bija avarējis autobuss, bet vēlāk ceļu satiksmes negadījumā gāja bojā viens cilvēks.

Sestdien dienas vidū saņemts izsaukums uz Vienības prospektu Jūrmalā. Uz Lielupes ledus atradās zemledus makšķernieki – astoņi cilvēki, tai skaitā viena nepilngadīga persona. Taču glābšanas darbus VUGD darbiniekiem nebija jāveic – cilvēki devās krastā pašu spēkiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.