Menu
 

Medemciemā degusi dzīvojamā māja, Katlakalnā un Saulkrastu novadā – pirtis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis vairāk nekā 20 izsaukumu. Lielākais ugunsgrēks reģistrēts sestdien Olaines novada Medemciemā, kur 60 kvadrātmetru platībā dega vienstāva dzīvojamā māja. Ugunsgrēks tika likvidēts triju stundu laikā.

Svētdienas rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novadu, kur vienstāva mājā bija dedzis elektrības skatītājs. Ugunsgrēks tika likvidēts ar ugunsdzēsības aparātu pirms VUGD darbinieku ierašanās, taču negadījumā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Sestdien vakarā Ķekavas novada Katlakalnā vienstāva dzīvojamās mājas pagrabā degusi pirts 10 m2 platībā, un ugunsgrēka novēršanai bija nepieciešamas trīs stundas. Pirts degusi arī svētdien vakarā Saulkrastu novada Rozē. Siguldas novada Inčukalna pagastā svētdien dienas vidū vienstāva dzīvojamā mājā deguši bēniņi un jumta konstrukcija 10 m2 platībā, bet divstāvu dzīvojamā mājā Ropažu novada Garkalnes pagastā apdzēsti dūmvadā degoši sodrēji.

Divi izsaukumi par ugusngrēkiem saņemti no Jūrmalas. Divstāvu dzīvojamā mājā Rendas ielā degušas sadzīves mantas, bet divstāvu dzīvojamās mājas piebūvē Mellužu prospektā – kurināmais materiāls.

Jau ziņots, ka naktī uz svētdienu tika saņemts izsaukums uz Saulkrastu novadu, kur bija notikusi autobusa un vieglās automašīnas sadursme. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, no vieglās automašīnas tika atbrīvots viens cilvēks un nodots NMPD mediķiem. Trīs no autobusa pasažieriem bija cietuši un tika nodoti NMPD. VUGD atvienoja avarējušā transportlīdzekļa akumulatoru klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Ceļu satiksmes negadījumu sekas novērstas arī Mārupes novada Salas pagastā un Ropažu novada Baltezerā. Pirmdienas rītā arī saņemts izsaukums uz Ķekavas novada Odukalnu, kur cilvēks bija pakļuvis zem automašīnas. Glābēji viņu atbrīvoja, taču NMPD mediķi konstatēja cilvēka nāvi.

Sestdien Mālpilī trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā bija notikusi gāzes noplūde no balona. VUGD darbinieki aizgrieza balona ventili un novērsa noplūdi. Savukārt svētdien Saulkrastu novadā no kravas automašīnas bija notikusi degvielas noplūde aptuveni 300 m2 platībā. Glābēji ar absorbenta palīdzību izlijušo degvielu savāca.

Aizvadītās nedēļas nogalē VUGD no Pierīgas saņēma arī 11 izsaukumus par vēja nolauztajiem kokiem – sešus no Jūrmalas, trīs no Mārupes novada un pa vienam no Ķekavas un Ropažu novadiem. Vēl divos gadījumos Jūrmalā vējš arī bija atrāvis skārda loksnes no māju jumtiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.