Logo
Drukāt šo lapu

No degošas mājas Jūrmalā izglābts cilvēks un suns

No degošas mājas Jūrmalā izglābts cilvēks un suns Foto no arhīva

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 46 izsaukumus, tostarp uz Jūrmalu, kur no degošas dzīvojamās mājas tika izglābts cilvēks un suns.

Pirmdien plkst. 16.12 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Kalmju ielu Jūrmalā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deg dzīvojamās mājas jumts un bēniņi 15 m2 platībā. No piedūmotās mājas ugunsdzēsēji izglāba cilvēku un suni. Plkst. 19.13 ugunsgrēks tika likvidēts, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Inta Palkavniece.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz vietām, kur dega atkritumi, lapseņu pūznis, sodrēji divu ēku dūmvados, sausā zāle, krūmi, kūdra, zaru kaudze, mežs, graudu kaltēšanas iekārta, vieglā automašīna un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, pirmdien glābēji Amatas ielā Jūrmalā no koka nocēla kaķi, bet Stērstu ielā Kalngalē atbrīvoja kaķi, kas bija iestrēdzis vieglās automašīnas motora nodalījumā, vēsta I. Palkavniece.

Kopumā laika posmā no 17. septembra plkst. 6.30 līdz 18. septembra plkst. 6.30 VUGD saņēma 46 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu un 22 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024