Menu
 

Traģiskajā negadījumā Ādažos iekļuvušais pašvaldības policists bijis alkohola reibumā

  • Autors:  LETA
Foto - aculiecinieks Foto - aculiecinieks

Ādažu pašvaldības policists, kurš 23.janvārī sēdēja blakus kolēģim, kurš gāja bojā paša izraisītajā avārijā uz Tallinas šosejas, negadījuma brīdī bija alkohola reibumā, bet par to, vai dzēris bija arī pats autovadītājs, vēl tiek gaidīts ekspertīzes rezultāts, vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

Naktī uz 23.janvāri uz Tallinas šosejas pie Ādažiem notika traģiska avārija - autoevakuatora, kas no grāvja vilka ārā avarējušu autobusu, nostieptajās trosēs ietriecās Ādažu novada pašvaldības policijas automašīna, kuras šoferis - pašvaldības policists - gāja bojā notikuma vietā, bet divus cietušos - otru pašvaldības policistu un autoevakuatora darbinieku - nogādāja slimnīcā.

Nelaime notika pēc tam, kad no ceļa nobrauca autobuss un tam pakaļ ieradās autoevakuators, kas bija izlaidis kāpsli un nostiepis metāla troses. Pēc kāda laika no Rīgas puses notikuma vietai strauji tuvojās pašvaldības automašīna, kas ietriecās metāla trosēs un uzbrauca kādai personai. Ekipāžai bijis uzdevums bloķēt ceļu, lai evakuators var veikt darbu, neapdraudot satiskmi.

Kā vēsta LTV, patlaban jau noskaidrots, ka bojā gājušā blakussēdētājs notikuma brīdī bijis alkohola reibumā. Viņš jau paspējis iesniegt atlūgumu. Savukārt par mirušo pašvaldības policistu ekspertīzes slēdziens vēl nav saņemts un tas gaidāms mēneša laikā.

Avārija netiek izmeklēta kā parasts satiksmes negadījums, bet gan kā nopietns satiksmes incidents, kas radies, iespējams, vairāku likuma pārkāpumu rezultātā, atzīmē LTV.

Negadījumā cietušais vīrietis, kurš piedalījās autobusa evakuācijas darbos, joprojām ārstējas slimnīcā un gaida operāciju lauztajai kājai. Uzņēmuma vadītājs pieļauj, ka smagās traumas dēļ darbinieks varētu darbā atgriezties ne ātrāk kā pēc pusgada.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.