Menu
 

Olaines novadā nodzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, cietuši trīs cilvēki Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Svētdien plkst.14.52 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Olaines novada Olaines pagastu, kur ar atklātu liesmu dega dzīvoklis un lodžijas no pirmā līdz piektajam stāvam 63 kvadrātmetru platībā.

Kā vēsta VUGD, no piedūmotās ēkas izglābti 36 cilvēki, no kuriem trīs bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, kā arī seši mājdzīvnieki. Plkst.19.59 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Piektdien plkst.16.44 VUGD saņēma izsaukumu Babītes pagasta Spilvē, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamās mājas otrais stāvs un jumts 90m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Plkst.19.09 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Dūmu detektori mājoklī netika konstatēti, norāda VUGD.

Pirmdien plkst.6.50 Plānupes ielā Inčukalnā vienstāva koka ēkā aizdegusies siena starp dzīvokļiem 21 m2 platībā. Piedaloties Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju vienībai, ugunsgrēks tika likvidēts plkst.8.02.

Kopumā pagājušās nedēļas otrajā pusē VUGD no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis sen nepieredzēti daudz izsaukumu. Ķekavā divstāvu dzīvojamās mājas pagrabstāvā degusi apkures katla elektrinstalācija, Stacijas ielā Olainē – uz plīts bez uzraudzības atstāts ēdiens, Ķeguma ielā Jūrmalā – ledusskapis, Ulbrokā – elektrības stabs, Silmaļu ielā Salaspilī – elektroinstalācija un sadzīves mantas divstāvu dzīvojamās mājas garāžā, Upesgrīvas ielā Mārupē – vieglā automašīna, Salaspils pagastā – būvkonstrukcijas trīsstāvu dzīvojamā mājā, Pilskalnu ielā Siguldā – nojume 20 m2 platībā pie vienstāva dzīvojamās mājas, Ojāra Vācieša ielā Carnikavā – vadi elektrosadales skapī trīsstāvu dzīvojamās mājas kāpņutelpā, Baldones pagastā, Carnikavas novada Gaujā un Saulkrastu novada mežvidos – sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, bet Bišu ielā Jūrmalā un Zemgales ielā Olainē – atkritumi.

Sestdien Meža prospektā Jūrmalā bija noticis ceļu satiksmes negadījums – automašīna ietriekusies kokā. Glābēji ar hidraulisko ierīču palīdzību atbrīvoja no transporta līdzekļa vienu cietušo un nodeva viņu mediķu aprūpē. Cietušajam sniegta palīdzība arī pēc autoavārijas Olaines novada Medemciemā.

Vienības gatvē Mārupē uz ceļa braucamās daļas bija izskrējušas četras kazas. Lai novērstu apdraudējumu satiksmes dalībniekiem, glābēji iedzina mājlopus kūtī un satiksme tika atjaunota.

Parka ielā Siguldā VUGD darbinieki piestiprinājuši no divstāvu neapsaimniekotas ēkas jumta norautu loksni, bet četros gadījumos Jūrmalā un pa reizei Baldones pagastā un Ādažu novada Iļķenē aizvāca ceļa braucamajai daļai pārkritušusu kokus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.