Menu
 

Baložos aizturēti divi vīrieši par nelikumīgu tabakas izstrādājumu realizāciju; izņemts 47 080 nelegālo cigarešu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija
Šā gada 11.martā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirkņa amatpersonas, veicot virkni operatīvo izmeklēšanas pasākumu iepriekš uzsāktajā kriminālprocesā par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un realizāciju, Baložos aizturēja divus 1956.gadā dzimušus vīriešus. Abi vīrieši tika aizturēti nelikumīgu tabakas izstrādājumu realizācijas brīdī, proti, kad viena persona citai nodeva maisu, kurā atradās cigaretes, informē Valsts policijā.
 


Veicot sankcionētu kratīšanu Baložos vīriešiem piederošajā automašīnā, kā arī Rīgā viena aizturētā vīrieša dzīvesvietā un garāžā, policisti kopumā atrada un izņēma 47 080 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, 34 elektroniskās cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, kā arī skaidru naudu aptuveni 3000 eiro apmērā.
 
Abām personām šobrīd kriminālprocesā piemērots aizdomās turēto personu statuss un piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Viens no aizturētajiem vīriešiem jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā saistībā ar akcīzes preču nelikumīgu apriti, stāsta policijas pārstāvji.
 
Par šo gadījumu sākotnēji tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.6 panta par tabakas izstrādājumu nelikumīgu realizāciju nelielā apmērā, taču kriminālprocess tiks pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā. Kā skaidro policijā, par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.