Logo
Drukāt šo lapu

Sākotnējā apskate neliecina par nopietnu kaitējumu Piņķu baznīcas ērģelēm

Svētā Jāņa baznīca ugunsgrēka laikā. Svētā Jāņa baznīca ugunsgrēka laikā. Foto: twitter.com/Yasmina_Moona

Sākotnējā apskate neliecina, ka Piņķos degušajā Svētā Jāņa baznīcā būtu nopietni cietušas ērģeles, lai gan tikai pēc laika varēs novērtēt dievnamam radītos zaudējumus, aģentūrai LETA pastāstīja baznīcas draudzes vadītājs Ritvars Heniņš.

Viņš norādīja, ka nedēļas laikā varētu būt zināms, cik lieli postījumi baznīcai nodarīti, taču torņa rekonstrukcijai lieku līdzekļu neesot, tāpēc baznīcas draudze meklēs atbalstu torņa atjaunošanai. Lai gan vēl nav zināmi ugunsgrēka cēloņi, draudzei bijusi būvniecības apdrošināšanas polise, tāpēc atbilstoši līgumam apdrošinātajam tiks pieteikta atlīdzība.

"Patlaban esam apseguši ērģeles, bet izmisumam nav pamata, lai gan paaugstināts mitruma daudzums var kaitēt. Ērģeles uguns nav skāris, un tās nav pilnībā tikušas zem ūdens straumes. Lai arī situācija nav kritiska, tikai pēc kāda laika varēs pateikt vai ērģelēm nodarīts kaitējums. Citi sakrālie priekšmeti nav bojāti, taču sodrēji var atstāt iespaidu," norādīja Heniņš.

Patlaban baznīcā atslēgta elektrība un notiek vēdināšanas darbi, lai mitrums nenodarītu kaitējumu. Heniņš arī pateicās glābējiem par operatīvo rīcību ugunsgrēka dzēšanā.

Jau ziņots, ka ap plkst. 17.19 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Rīgas ielu Piņķos, kur bija izcēlies ugunsgrēks.

Iepriekš:
Piņķos glābējiem izdevies lokalizēt ugunsgrēku Svētā Jāņa baznīcas tornī (papildināta)

Piņķos šovakar ar atklātu liesmu aizdedzies Svētā Jāņa baznīcas tornis

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024