Menu
 

Par mēģinājumu aizdedzināt valdības ēku piemēro nosacītu brīvības atņemšanu

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa, apstiprinot prokuratūras un apsūdzētā vienošanos, kādam vīrietim par mēģinājumu aizdedzināt Ministru kabineta ēku piemērojusi nosacītu brīvības atņemšanas sodu, aģentūra LETA noskaidroja prokuratūrā.

Saskaņā ar apsūdzību, vīrietis 2021.gada oktobrī, dusmu vadīts un būdams neapmierināts ar tajā brīdi noteiktajiem Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumiem, atrodoties pie Ministru kabineta ēkas, mēģināja to aizdedzināt.

Apsūdzētais ar līdzi paņemto benzīna un dīzeļdegvielas maisījumu aplēja ēkas ieejas durvis un ar šķiltavām mēģināja aizdedzināt tās, līdz viņa prettiesiskās darbības pamanīja policija un vīrieti aizturēja.

Prokurore, izvērtējot izdarītā noziedzīgā nodarījuma smagumu, raksturu, kaitīgumu un apsūdzētā personību, kā arī to, ka apsūdzētais pilnībā atzina savu vainu, ar viņu noslēdza vienošanos par vainas atzīšanu un sodu.

Vienošanās paredzēja, ka prokurore lūdza tiesu atzīt apsūdzēto par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un piespriest viņam brīvības atņemšanu uz vienu gadu un sešiem mēnešiem un probācijas uzraudzību uz vienu gadu un sešiem mēnešiem. Gūstot pārliecību, ka apsūdzētais turpmāk neizdarīs likumpārkāpumus, prokurore atzinusi par iespējamu lūgt tiesu apsūdzēto notiesāt nosacīti, nosakot pārbaudes laiku uz diviem gadiem.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apstiprināja šo vienošanos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.