Logo
Drukāt šo lapu

Olaines novadā dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

Olaines novadā dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Foto no arhīva

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 37 izsaukumus, tostarp uz Olaines novadu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks.

Pirmdien plkst. 13.02 saņemts izsaukums uz Olaines novada Olaines pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamās mājas jumts 170 m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 17.17, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Inta Palkavniece.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz vietām, kur dega atkritumi, sausā zāle, lapu kaudze, niedres, divas vieglās automašīnas, mikroautobuss, dzīvojamās mājas jumta konstrukcijas, loga siltumizolācija, sodrēji ēkas dūmvadā un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušam dzīvniekam, pirmdien glābēji Ikšķilē atbrīvoja ūdenī esošu suni, kura kāja bija ieķērusies lamatās, vēsta I. Palkavniece.

Laika posmā no šī gada 1. oktobra plkst. 6.30 līdz 2. oktobra plkst. 6.30 VUGD kopumā saņēma 37 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu un 11 uz glābšanas darbiem, bet 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

 

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024