Menu
 

Aizdomās par Jūrmalā izdarītu laupīšanu aizturēti iepriekš sodīti vīrieši

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija
8.jūnijā Jūrmalā, netālu no Bulduru tirgus, divas personas aplaupīja kādu vīrieti. Pielietojot vardarbību, ļaundari cietušajam nolaupīja mobilo telefonu un 55 eiro, pēc kā aizbēga. Aculiecinieki izsauca policiju. Par notikušo tika paziņots arī mediķiem, kas cietušo nogādāja ārstniecības iestādē, informē Valsts policijā.
 
Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa policisti nekavējoties uzsāka notikušā izmeklēšanu. Veicot operatīvos pasākumus, tika noskaidroti abi iespējamie uzbrucēji – 1979. un 1975.gadā dzimuši vīrieši. 27.jūnijā Valsts policijas likumsargi abus aizdomās turētos aizturēja. Viņi jau iepriekš sodīti par noziedzīgiem nodarījumiem un jaunākais vien šā gada aprīlī atbrīvojies no ieslodzījuma vietas pēc soda izciešanas par laupīšanu, norāda policijas pārstāvji.
 
Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176.panta otrās daļas – par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem, vēsta policijā. 1979.gadā dzimušajam vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt viņa līdzdalībniekam – policijas uzraudzība.
 
 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.