Menu
 

Tiesās vīrieti par pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un noziedzīgi iegūtas mantas legalizēšanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

20.jūlijā Pierīgas prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par to, ka viņš kā uzņēmuma atbildīgais darbinieks, t.i., persona, kurai uzņēmumā ir tiesības pieņemt lēmumus, kas saistoši citām personām, un kuram ir tiesības rīkoties ar uzņēmuma mantu, ar tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot savas pilnvaras, radīja būtisku kaitējumu ar likumu aizsargātām citas personas interesēm mantkārīgā nolūkā. Apsūdzētajam inkriminēta arī noziedzīgi iegūtas mantas legalizēšana.

Kā informēja prokuratūrā, apsūdzētais 2020.gada 16.martā tika iecelts par kāda likvidējamā uzņēmuma likvidatoru. Viņam kā likvidatoram bija visas valdes un padomes tiesības un pienākumi.

Neskatoties uz to, ka saskaņā ar Komerclikumu valdes un padomes loceklim savi pienākumi jāpilda kā krietnam un rūpīgam saimniekam attiecībā pret pārvaldāmo uzņēmumu, apsūdzētais ļaunprātīgi izmantoja savas pilnvaras un par nesamērīgi zemu cenu – 2000 eiro – pārdeva sev piederošam uzņēmumam likvidējamā uzņēmuma 226 000 eiro vērto nekustamo īpašumu – zemes gabalu 9,8 ha platībā. Tādā veidā viņš likvidējamajam uzņēmumam nodarīja mantisko zaudējumu vairāk nekā 120 000 eiro apmērā.

Nolūkā slēpt nekustamā īpašuma noziedzīgo izcelsmi apsūdzētais lūdza pašvaldībai sadalīt nekustamo īpašumu trīs daļās. Pēc tam vīrietis veica prettiesiskas darbības, kas vērstas uz noziedzīgi iegūtā nekustamā īpašuma legalizēšanu, un zemes gabalus pa daļām par nesamērīgi zemu cenu pārdeva privātpersonai un citam, viņa īpašumā esošam, uzņēmumam.  

Apsūdzētais savu vainu viņam celtajā apsūdzībā neatzīst, norāda prokuratūrā.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Ekonomisko lietu tiesai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.