Menu
 

Saimniecības ēkas ugunsgrēkā Jūrmalā cietis viens cilvēks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis 11 izsaukumus.

Sestdien plkst. 12.31 tika saņemts izsaukums uz Jūrmalu, kur dega vienstāva saimniecības ēkas jumts 150 kvadrātmetru platībā, pārsegums 120 m2 platībā un pirmais stāvs 100 m2 platībā. Negadījumā bija cietusi viena persona. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 17.30.

Jau ziņots, ka naktī uz piektdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Salaspils novada Aconi, kur atklātā teritorijā starp angāriem dega plastmasas izstrādājumi 500 m2 platībā, tuvumā esošais angārs 20 m2 platībā un angārā esoša plastmasa 10 m2 platībā. Ugunsgrēka likvidācijas darbos piedalījās 40 ugunsdzēsēji, un plkst. 2.42 šo paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku izdevās lokalizēt, bet plkst. 6.58 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Naktī uz piektdienu Saulkrastos dega divstāvu dzīvojamās mājas ārsienas koka apšuvums 10 m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts pusotras stundas laikā. Savukārt naktī uz sestdienu Olaines novadā divstāvu dzīvojamās mājas pagrabā dega sadzīves mantas 6 m2 platībā. No ēkas bija evakuējušies divi cilvēki, un nepilnu divu stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Vēl Ķekavas novadā degusi vieglā automašīna, Jūrmalā un Mārupes novada Babītes pagastā – sodrēji vienstāva dzīvojamo māju dūmvadā, bet Olaines novadā – atkritumi konteinerā.

Piektdien pēcpusdienā Saulkrastu novadā pēc ceļu satiksmes negadījuma glābēji no automašīnas atbrīvoja vienu cietušo, kurš tika hospitalizēts. Svētdien dienas vidū ceļu satiksmes negadījums noticis Babītes pagastā, un glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību no vieglās automašīnas atbrīvoja vienu cilvēku un nodeva viņu NMPD darbiniekiem.

Siguldas novada Inčukalna pagastā piektdien bija avarējis mikroautobuss, un glābēji atvienoja spēkrata akumulatora klemmes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.