Logo
Drukāt šo lapu

Raidījums: Salaspils policijas iecirknī piepelnās, uzrādot viltus nakts darbu Apriņķis.lv

Raidījums: Salaspils policijas iecirknī piepelnās, uzrādot viltus nakts darbu arhīvs

Iekšējās drošības birojs (IDB) sācis kriminālprocesu par mākslīgu atalgojuma celšanu, viltojot dienesta dokumentus, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirknī, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Raidījums ziņo, ka IDB uzmanību pievērsis dokumentos norādītais biežais Salaspils likumsargu darbs tieši vēlajās stundās, par kurām tiek piemaksāts. IDB atklājis, ka dokumentos vismaz astoņas reizes pēdējos mēnešos norādīts, ka Salaspils Kriminālpolicijas darbinieki izbraukuši nakts reidos, lai gan patiesībā šis darbs padarīts jau pa dienu.

Darba laika uzskaites tabulas apstiprinājusi policiste Ļena Keine-Kaštaļjana, kas iepriekš vadījusi Rīgas Kurzemes iecirkņa kriminālpoliciju. IDB uzskata, ka viņa nepamatoti akceptēja nakts stundu darbu kā sev pakļautiem kriminālpolicijas darbiniekiem, tā sev pašai, tādējādi palielinot atalgojumu katram par vidēji 100 līdz 200 eiro mēnesī.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Šulte raidījumam atzina, ka pagājušajā nedēļā IDB veicis procesuālās darbības Salaspils iecirknī un viena kriminālpolicijas inspektore ir atzīta par aizdomās turēto, kā arī viņai aizliegts ieņemt noteiktu amatu.

"Nekā personīga" zināms, ka tā ir inspektore Jana Stepense, un viņu tur aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un iespējamu dienesta viltojumu mantkārīgos nolūkos.

IDB esot plānojis aizturēt arī viņas priekšnieci Kaštaļjanu, taču viņa paņēmusi slimības lapu.

Vaicāts, vai viņam ir pārliecība, ka šādi pārkāpumi nenotiek arī citos iecirkņos, Šulte skaidroja, ka šogad līdz septembrim kopumā bijuši ap 1200 šādi nakts reidi un viņš nevar "likt roku uz sirds", sakot, ka kas līdzīgs nav noticis arī citos iecirkņos.

Tomēr no septembra kārtība ir mainīta un par šādiem reidiem vairs neizlemjot tikai policistu tiešie priekšnieki, bet tas jāsaskaņo vēl divos līmeņos.

Raidījumam arī zināms, ka Salaspils policijas iecirkņa priekšnieks Gatis Kalvītis, kurš gada sākumā pieķerts, privātām vajadzībām izmantojot dienestam nepieciešamās degvielas kartes, ir atvaļinājies no dienesta veselības stāvokļa dēļ. Savukārt Kalvīša krimināllietu par piesavināšanos nelielā apmērā prokuratūra oktobrī nodevusi tiesai.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirkņa priekšnieks Gatis Kalvītis
Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirkņa priekšnieks Gatis Kalvītis
Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024