Logo
Drukāt šo lapu

Babītes novadā degusi automašīna, Salaspilī – pirts, bet Ādažos – celtnieku vagoniņš

Babītes novadā degusi automašīna, Salaspilī – pirts, bet Ādažos – celtnieku vagoniņš Foto: pixabay.com

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis vairākus izsaukumus Pierīgā: dzīvojamās mājas ugunsgrēkā Jūrmalā gājis bojā cilvēks, Babītes novadā degusi automašīna un meža zemsedze, Salaspilī – pirts, bet Ādažos – celtnieku vagoniņš.

Kā ziņots, 1. novembra pusdienlaikā ugunsdzēsēji steidzās uz Puķu ielu Jūrmalā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 124 m2 platībā, šajā ugunsnelaimē ir arī viens bojāgājušais. Pēc aptuveni četrām stundām ugunsgrēks likvidēts, informē glābšanas dienesta pārstāvji.

Piektdienas pusdienlaikā Babītes novada Mežārēs dega vieglā automašīna 6 m2 platībā, savukārt vakarā Pārupes ielā Baldonē konteinerā dega atkritumi 20 m2 platībā, kuru dzēšanai bija nepieciešamas aptuveni divas stundas. Dienu vēlāk no rīta atkal tika saņemts izsaukums uz Babītes novada Mežārēm, kur šoreiz dega meža zemsedze 100 m2 platībā. Šis ugunsgrēks likvidēts aptuveni divarpus stundu laikā.

Vēl 3. novembra rītā Parka ielā Salaspilī dega divstāvu ēkā izbūvēta pirts – siena un griesti – 3 m2 platībā, pēcpusdienā glābēji devās uz Carnikavas novada Gauju, kur divstāvu dzīvojamās mājas 1. stāvā dega sadzīves mantas 15 m2 platībā, bet vakarā – uz Gaujas ielu Ādažos, kur 30 m2 platībā dega celtnieku vagoniņš. Tā dzēšanai bija vajadzīgas vairāk nekā divas stundas, norāda VUGD pārstāvji.

Naktī uz svētdienu izsaukums saņemts uz Carnikavas novada Garupi, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas jumts 1 m2 platībā, bet tās pašas dienas pēcpusdienā Stopiņu novada Cekulē dega meža zemsedze un koki 50 m2 platībā. Šis ugunsgrēks likvidēts aptuveni pusotras stundas laikā.

VUGD darbinieki veikuši arī cita veida darbus: 2. novembra rītā Rīgas ielā Ķekavā pēc mikroautobusa avārijas sakārtota ceļa braucamā daļa, pusdienlaikā tādi paši sakārtošanas darbi bijuši vajadzīgi pēc ceļu satiksmes negadījuma Turaidas ielā Jūrmalā, kur bija izlijusi eļļa, vēsta glābšanas dienestā.

Iepriekš:
Ugunsgrēkā Jūrmalā gājis bojā cilvēks
 

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024