Menu
 

Jūrmalā un Olaines novadā bijis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Jūrmalā un Olaines novadā bijis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Foto: VUGD

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis vairākus izsaukumus Pierīgā: ugunsgrēkā Ķekavas novadā, Inčukalnā un Olaines novadā cietis cilvēks, turklāt Jūrmalā un Olaines novadā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks.

13. decembra pēcpusdienā ugunsdzēsēji devās uz Ķekavas novadu, kur vienstāva dzīvojamajā mājā dega grīda 2 m2 platībā. Mēģinot nodzēst liesmas paša spēkiem, cietis cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēka likvidēšanai bija nepieciešams nedaudz vairāk par stundu. Savukārt piektdienas rītā Olaines novada Olainē dega vienstāva koka dzīvojamā māja 70 m2 platībā, kas tika dzēsta aptuveni trīs stundas, informē glābšanas dienestā.

Sestdienas pēcpusdienā izsaukums saņemts uz Inčukalna novada Inčukalna pagastu, kur 20 m2 platībā dega auto riepas un sadzīves tehnika, stundas laikā ugunsgrēks likvidēts. Ugunsdzēsēji steidzās arī uz Saulkrastu novada Saulkrastu pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas 1. stāvā dega palīgtelpas, virtuve un ēkas ārsiena 25 m2 platībā, dzēšanas darbi ilguši aptuveni divas stundas. Tās pašas dienas vēlā vakarā Stopiņu novada Dzidriņās dega šķūnis 8 m2 platībā, šis ugunsgrēks likvidēts stundas laikā.

Naktī uz 16. decembri VUGD darbinieki devās uz Lielo prospektu Jūrmalā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamā māja 120 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās viens cilvēks. Pēc aptuveni trīsarpus stundām šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Svētdienas pēcpusdienā Mārupes novada Tīrainē blakus dzīvojamajai mājai dega kaķu māja 2 m2 platībā, savukārt vakarā Rīgas ielā Olainē dega siltumnīca un kokmateriāli 20 m2 platībā, kuru dzēšanai bija nepieciešams mazāk par stundu, norāda glābšanas dienestā.

Vēl tās pašas dienas vakarā glābēji devās uz Inčukalnu, kur ugunsgrēks bija izcēlies trīsstāvu dzīvojamajā mājā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka trešā stāva dzīvoklī deg mēbeles 4 m2 platībā. Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas evakuēja piecus cilvēkus, bet vienu cilvēku izglāba un nodeva NMPD mediķiem. Pēc aptuveni divām stundām ugunsgrēks likvidēts.

Izsaukums saņemts arī uz Olaines novada Olaines pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva dzīvojamajā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg pārsegums starp pirmo stāvu un bēniņiem, bēniņi un jumts 60 m2 platībā. Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis, un nodeva NMPD mediķiem. Šī paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka dzēšanai bija nepieciešamas gandrīz trīs stundas. Savukārt agrā pirmdienas rītā Silu ielā Jūrmalā dega vieglā automašīna 0,5 m2 platībā, taču tā ātri vien nodzēsta.

Tāpat aizvadītajā diennaktī Pierīgā saņemts izsaukums par ugunsgrēku, kas saistīts ar svecēm, kuras atstātas bez uzraudzības: Bīriņu ielā Saulkrastos dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega Adventa vainags 0,02 m2 platībā. Ugunsgrēks tika savlaicīgi pamanīts un, par laimi, neizvērtās traģisks, vēsta VUGD pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.