Logo
Drukāt šo lapu

Ugunsgrēkā Vangažos cietis cilvēks

Ugunsgrēkā Vangažos cietis cilvēks Foto no arhīva

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus, tostarp uz Vangažiem, kur ugunsgrēkā cieta cilvēks un vairāki tika evakuēti no ēkas, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Inta Palkavniece.

Ceturtdien plkst. 9.42 glābšanas dienests saņēma izsaukumu uz Vangažiem, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dzīvojamās mājas dzīvoklī dega dīvāns. Ugunsdzēsējiem ierodoties, konstatēts, ka trīsstāvu dzīvojamās ēkas pirmā stāva dzīvoklī dega istaba 20 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās kaimiņi no degošā dzīvokļa izglāba cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Savukārt ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas izglāba vienu cilvēku un divus suņus, kā arī evakuēja piecus cilvēkus. Plkst. 11.35 ugunsgrēks tika likvidēts, un tā dzēšanas darbos iesaistījās arī Inčukalna Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība.

Kopumā šogad ugunsgrēkos gājuši bojā jau 78 cilvēki, tajā skaitā trīs bērni. Daudzas šīs traģiskās ugunsnelaimes varēja arī nenotikt – ja mājokļos būtu ierīkots dūmu detektors, tad, iespējams, ugunsgrēki tiktu savlaicīgi pamanīti un tiktu izglābta cilvēku dzīvība, norāda I. Palkavniece.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz vietām, kur dega atkritumi, papīri, graudi, sadzīves mantas, loga aile, sodrēji trīs ēku dūmvados, vieglā automašīna, kravas automašīna, šķūnis, dzīvojamā māja un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Laika posmā no šī gada 20. decembra plkst. 6.30 līdz 21. decembra plkst. 6.30 VUGD saņēma 42 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet 13 no izsaukumiem bija maldinājumi, vēsta I. Palkavniece.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024