Logo
Drukāt šo lapu

Brīvdienās Pierīgā degušas automašīnas, riepas un pirts; izglābts suns un kaķis Apriņķis.lv

attēlam ir ilustratīva nozīme attēlam ir ilustratīva nozīme Foto - arhīvs

Svētku brīvdienas Pierīgas novados un Jūrmalā – atšķirībā no pārējās Latvijas teritorijas – pagājušās samērā mierīgi. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) četru dienu laikā saņēmis tikai desmit izsaukumus. Savukārt Latvijā šīs bija pēdējo trīs gadu laikā traģiskākās gadu mijas svētku brīvdienas, jo četru dienu laikā ugunsnelaimēs dzīvību zaudēja četri cilvēki un cieta septiņi.

Pēdējo izsaukumu vecajā gadā VUGD saņēma 31.decembrī plkst. 13.41 no Ķekavas novada Katlakalna, kur dega pirts septiņu kvadrātmetru platībā, informēja dienestā. Savukārt pirmie divi izsaukumi 2019.gadā bijuši naktī uz 1.janvāri no Talsu šosejas Jūrmalā – abos gadījumos bija aizdegušās vieglās automašīnas.

Vēl brīvdienās Salaspils novada Tēraudos dega kravas automašīna. Divi izsaukumi divu dienu laikā saņemti no Atbalss ielas Jūrmalā – sestdien riepas un atkritumi pamestās garāžās tur dega 100 kvadrātmetru platībā, bet svētdien vienstāva neapsaimniekotā angārā – 10 kvadrātmetru platībā.

Veicot glābšanas darbus, VUGD vīri Jaņa Rozentāla ielā Jūrmalā atbrīvojuši un veterinārā dienesta darbiniekiem nodevuši žogā iesprūdušu suni un Kuldīgas ielā nocēluši aptuveni trīsstāvu mājas augstumā kokā uzrāpušos kaķi. Savukārt pēc ceļu satiksmes negadījumiem uz Jelgavas šosejas Olaines novadā un Meža prospekta Jūrmalā sakārtota ceļa braucamā daļa.

VUGD statistika liecina, ka 2018.gadā ugunsnelaimēs gāja bojā 83 cilvēki.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024