Menu
 

Policisti Ķekavas novadā aizturējuši baļķu zagļus Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Policisti Ķekavas novadā aizturējuši baļķu zagļus Foto - Valsts policija

23.janvārī ap plkst.6 no rīta Valsts policija saņēma informāciju no kāda pašvaldības uzņēmuma, kuram pakļautas vairākas mežniecības, par to, ka Ķekavas novadā pie autoceļa, pie kura atrodas sagatavots baļķu krāvums, atrodas nepiederoša persona ar kravas automašīnu. Uzņēmuma pārstāvji izteica aizdomas, ka šis cilvēks zog nozāģētos kokus.

Notikuma vietā nekavējoties ieradās Valsts policijas operatīvie darbinieki, kuri vīrieti aizturēja. Kā vēsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa, tobrīd vīrietis bija piekrāmējis pilnu kravas automašīnas piekabi ar baļķiem. Izmeklēšanas laikā policisti ieguva informāciju, ka šim noziegumam bijuši divi organizatori.

Tajā pašā dienā Valsts policijas Baložu iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes likumsargiem abus nozieguma iniciatorus Rīgā aizturēja.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka šīs personas vēl iepriekš četras reizes izdarījušas zādzības no šīs pašas vietas, kopumā nozogot 160 kubikmetru baļķu. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka vīrieši šos baļķus pārdevuši kādam kokapstrādes uzņēmumam un sabiedriskajai pirtij Rīgā. Lielāko daļu no nozagtajiem baļķiem policisti ir atguvuši.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas – par zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Aizturētajām personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.