Menu
 

Centrā "Mucenieki" ievietota ārzemnieka uzbrukumā viegli cietis robežsargs

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Valsts robežsardzes (VRS) aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Mucenieki" ievietota persona pagājušās nedēļas nogalē uzbrukusi robežsargam, kuram nav nodarītas būtiskas traumas, aģentūrai LETA apstiprināja VRS preses pārstāve Kristīne Pētersone.

Valsts policijas (VP) preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA pastāstīja, ka 16. februārī policija saņēma informāciju, ka centrā iespējams noticis uzbrukums varas pārstāvim un policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 269. panta pirmās daļas.

VRS pārstāve norādīja, ka robežsargam būtiski miesas bojājumi netika nodarīti un amatpersona turpina dienesta pienākumu izpildi. Pētersone arī pastāstīja, ka uzbrukumi robežsargiem nav izplatīta parādība, bet iepriekš ir bijuši šādi gadījumi, piemēram, bijuši uzbrukumi no pārkāpēju puses uz "zaļās" robežas.

Krimināllikuma 269. panta pirmā daļa par uzbrukumu varas pārstāvim paredz brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu. Šī panta otrā daļa paredz: ja cietušajam nodarīti smagi miesas bojājumi, tad var piemērot no diviem līdz desmit gadiem.

Portāla "tiesas.lv" pieejamie tiesas spriedumi liecina, ka Latvijā ik pa laikam tiek notiesātas personas par uzbrukumu vai pretošanos varas iestāžu pārstāvjiem. Pārsvarā tas noticis pret policistiem un cietušajiem sekas nav nopietnas.

Vēl janvāra vidū Zemgales rajona tiesa kādam agresīvam dzērājšoferim piesprieda pusgadu cietumā un piespiedu darbu, jo viņš vienu reizi iespēra policijas inspektoram pa galvu, "aizskarot kreiso vaiga kaulu un aci, nodarot fiziskas sāpes". Tāpat janvārī Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa piespriedusi nosacītu cietumsodu kādam policijas iecirknī nogādātam vīrietim, kurš alkohola reibumā tīši vienu reizi iesita policistam pa vēderu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.